ראשי > תחומי עיסוק > ייפוי כוח מתמשך >
תומך בקבלת החלטות
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
במסגרת תיקון 18 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ"ב-1962 הוספו 2 חלופות לאפוטרופסות – האחת מהן היא 'תומך קבלת החלטות' והשנייה היא 'הנחיות מקדימות למינוי אפוטרופוס', אשר יש לבצען עם עו"ד שעבר הסמכה על ידי האפוטרופוס הכללי, משרד המשפטים.
תומך החלטות הוא אדם הממונה לצורך סיוע לאדם שמתקשה בקבלת החלטות בענייניו ובביצוע פעולות משפטיות (לדוגמה, קשישים עם לקות מנטלית או ירידה קוגניטיבית כזו או אחרת, ילדים מיוחדים מעל גיל 18 עם מחלות פיזיולוגיות). כלומר, החלופה הנ"ל מתאימה במקרים שבהם הקשיים של הנתמך אינם חמורים מידי לצורך שלילת כשרותו המשפטית.
תומך קבלת החלטות יכול להיות אדם פרטי או גופים מקצועיים שעוברים הכשרה מיוחדת.
אותו אדם יכול להסתייע בתומך החלטות המסייע לו בתהליך קבלת ההחלטה וביישומה באופן המותאם לצרכיו ולהבנתו והמונגש ככל האפשר למגבלתו, כאשר האחריות לקבלת ההחלטות וטיבן חלה על מקבל ההחלטות במלואה והוא גם החתום עליהן.
תומך קבלת החלטות הוא בדרגה הרבה יותר נמוכה מאפוטרופוס, כי הוא לא מקבל החלטות, אלא מסייע".
התומך זכאי את כל המידע עבור מקבל ההחלטות מצדדים שלישיים – ארגונים ומוסדות (כגון: ביטוח לאומי, קופות חולים ובנקים), ולהעבירו למקבל ההחלטות בדרך המובנת והמותאמת לו.
יש להגיש בקשה בכתב לבית המשפט לענייני משפחה לצורך מינוי תומך קבלת החלטות באמצעות עו"ד שעבר הכשרה מיוחדת מטעם האפוטרופוס הכללי, אולם, בטרם הגשת הבקשה על מבקש המינוי ועל תומך ההחלטות המבוקש, אם ישנו, להשתתף בפגישת מידע שתיערך על ידי האפוטרופוס הכללי. על הפגישה להיערך בתוך 45 ימים מיום פניית מבקש המינוי או מי מטעמו לקיומה.
עו"ד איילת בדני הינה מראשוני עורכי הדין שעברו את ההכשרה מטעם האפוטרופוס הכללי ומוסמכת להחתים על ייפויי כוח מתמשך וחלופותיו וכן עוסקת בגישור לגיל השלישי.
.
אולי יעניין אותך גם…
ייפוי כוח מתמשך: כיום ניתן לקבוע בעצמנו מי ידאג לנו בעתיד
עד לאחרונה – אדם שאיבד את צלילות דעתו ויכולתו לקבל החלטות…
מה ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לבין אפוטרופסות?
מה עדיף יותר, ייפוי כוח מתמשך או אפוטרופסות?
מידע משפטי
המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.