ראשי > תחומי עיסוק > צוואות וירושות >
בקשה לצו ירושה
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
במקרה שאדם לא השאיר אחריו צוואה יש להגיש בקשה לצו ירושה לצורך חלוקת עזבונו של המנוח לפי הוראות חוק הירושה. רק לאחר קבלת הצו ניתן לגשת לכלל הרשויות והמוסדות ולממש את הירושה.
צו ירושה אינו עוסק בהיקף העיזבון (אינו קובע מהם הנכסים הנכללים בעיזבון), אלא מצהיר מי הם יורשי הנפטר ומה חלקו של כל אחד מהם בעיזבון, לאחר שיתברר היקפו.
גם את הבקשה לצו ירושה ניתן להגיש באמצעות עו"ד באופן מקוון ולפרסם הודעה בעיתון, על מנת שאדם יוכל להגיש "התנגדות" אם יש לו סיבה תקפה כגון קיומה של צוואה, וזאת בטרם הנפקת הצו. הבקשה עוברת לבחינת האפוטרופוס הכללי ובכפוף לתגובתו יש לפעול ולהמציא מסמכים נוספים או שמונפק הצו.
במקרה בו קיימת צוואה תקפה אך היא אינה כוללת את כל נכסי המנוח, יינתן צו קיום צוואה ביחס לנכסים הנזכרים בצוואה, ולגבי הנכסים שאינם נזכרים בצוואה יינתן צו ירושה.
למידע נוסף בנושא זה – ראו מאמרי "מי הם יורשים חוקיים לפי חוק הירושה?"
אולי יעניין אותך גם…
מי הם יורשים חוקיים לפי חוק הירושה?
לפי חוק הירושה עם מותו של אדם, עוברים כל הנכסים ("העיזבון") שהותיר אחריו ליורשיו על פי הדין
למה חשוב לחתום על הסכם חלוקת עיזבון?
הסכם חלוקת עיזבון מדבר, למעשה, על החלפת נכסי העיזבון השונים בין היורשים. ההסכם יכול לכלול הסדר של חלוקה בפועל של נכסי עיזבון
למה חשוב לחתום על צוואה?
אין יום שאני לא נתקלת בשאלה – בשביל מה בכלל לעשות צוואה?
מידע משפטי
המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.