ראשי > תחומי עיסוק > ייפוי כוח מתמשך >
הנחיות מקדימות למינוי אפוטרופוס
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
במסגרת תיקון 18 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 הוספו 2 חלופות לאפוטרופסות – האחת 'תומך קבלת החלטות' והשנייה היא 'הנחיות מקדימות למינוי אפוטרופוס', אשר יש לבצען עם עו"ד שעבר הסמכה על ידי האפוטרופוס הכללי, משרד המשפטים.
באמצעות הגשת מסמך ששמו 'הנחיות מקדימות למינוי אפוטרופוס' אדם בעל כשירות רשאי לתת הנחיות מקדימות לצורך מינוי אפוטרופוס שבהן יפרט את זהות האדם (או תאגיד) אותו הוא מעונין למנות כאפוטרופוס עבורו במידת הצורך, וכן לפרט בהן את רצונו לגבי החלטות ופעולות עתידיות שיבוצעו בשמו על ידי האפוטרופוס שימונה לו.
המסמך מתאים למי שמעדיף את מעורבות בית משפט שיבחן את בחירותיו ב"זמן אמת" ויכריע לגבי הצורך במינוי אפוטרופוס, זהותו, והנחיותיו כפי שפורטו במסמך.
הנחיות אלו צריכות להיות מופקדות אצל האפוטרופוס הכללי על מנת שיכנסו לתוקף.
מסמך ה'הנחיות המקדימות' ייבחן כאשר תוגש לבית המשפט בקשה למינוי אפוטרופוס. בית המשפט יתחשב ברצון עורך ההנחיות כפי שבא לידי ביטוי במסמך, אולם לבית המשפט נתון שיקול הדעת הסופי האם להחליט בהתאם למינוי או להוראות שהתבקשו ע"י עורך ההנחיות או לסטות מהן, כשם שמתבצע במסמך ייפוי כוח מתמשך.
לאחר המינוי, האפוטרופוס יהיה כפוף לפיקוח האפוטרופוס הכללי.
עו"ד איילת בדני הינה מראשוני עורכי הדין שעברו את ההכשרה מטעם האפוטרופוס הכללי ומוסמכת להחתים על ייפויי כוח מתמשך וחלופותיו וכן עוסקת בגישור לגיל השלישי.
אולי יעניין אותך גם…
ייפוי כוח מתמשך: כיום ניתן לקבוע בעצמנו מי ידאג לנו בעתיד
עד לאחרונה – אדם שאיבד את צלילות דעתו ויכולתו לקבל החלטות…
מה ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לבין אפוטרופסות?
מה עדיף יותר, ייפוי כוח מתמשך או אפוטרופסות?
מידע משפטי
המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.