לפי הנתונים סטטיסטיים אחד מכל שלושה זוגות נשואים מתגרש לצערנו. הזוגות אמנם יכולים להתגרש זה מזו, אולם הם נותרים הוריהם של ילדיהם המשותפים.
כאשר צדדים בוחרים לנהל את סכסוכם בבית המשפט – כל אחד מהם נאלץ לשכור שירותי עו"ד מטעמו במחיר שנע בין 40,000 ₪ עד 120,000 ₪ ואף יותר לכל אחד מהם (לא כולל הוצאות בגין אגרות, ערעורים וכיוצ"ב), מתוך "מחשבה" שככל שהם ייקחו עו"ד יותר יקרן – הוא ישיג להם את פסק הדין הכי טוב.
אולם – בהליכים בבית המשפט אין לאף צד – לרבות לעורכי הדין – כל שליטה על פסק הדין, אשר מוכרע על ידי השופט או הדיין שמונה בתיק, אשר קורס בעצמו תחת עומס התיקים אשר נמצאים על שולחנו.
כמובן, שההליכים בבית המשפט או בבית הדין הרבני לא מתנהלים על מי מנוחות, וכל תגובה של צד אחד מול הצד האחר בין בעניינו ובין בעניין ילדיהם המשותפים גורמת לאווירה עכורה ואף לריבוי הליכים משפטיים מעבר למצופה, כלומר ההליכים המשפטיים מתפתחים לפי לשון העם: "כמו כדור שלג".
ובינתיים, במסגרת ההליך המשפטי בבית המשפט על כל המשתמע מכך, כל אחד מן הצדדים אמור לתפקד כרגיל כהורים לילדים המשותפים, כעובדים שכירים במקום העבודה או כעצמאיים, כבני משפחה וחברים, מצב שהינו קשה לכל הדעות, מאחר שכל האנרגיות השליליות מקוננות בכל אחד מהם בכל רגע נתון.
חלופה לניהול הליך הגירושין בבית המשפט הוא 'הליך הגישור', אשר מומלץ יותר במערכות יחסים נמשכות, שכן בכוחו של הליך הידברות בין צדדים, שעוד עתידים להיפגש בהמשך חייהם, להרגיע את הלהבות, לאתר את האינטרסים המשותפים של שניהם ושל כל אחד מהם לחוד, והכל בפלטפורמה שבה לאף צד אין יתרון בולט על חשבון האחר.
הליך הגישור מטבעו מאפשר סיוע בהתמודדות עם תחושת תסכול, חוסר האונים והכעס.
ההליך מסייע לצדדים לנהל את מנגנון ההורות המשותפת על פי בחירתם. הליך הגישור נותן כלים להורים להעביר מסר לילדיהם על הפרידה. הליך הגישור אף מגדיל את הסיכויים לשמירה הדדית על תנאי הסכם הגירושין מבלי לגרור האחד את רעהו לערכאות משפטיות שוב ושוב. ההליך מאפשר לשני הצדדים לסגור פרק אחד ולפתוח פרק חדש בחייהם.
בעזרת תהליך גישורי ותומך המשותף לצדדים יכולים הצדדים להשתתף באופן ישיר ופעיל בהליך הגישור ובקביעת עתידם (ועתיד ילדיהם במקרה של גירושין) במקום להיות מנוהלים על ידי בתי המשפט, בתי הדין הרבניים ועורכי הדין. בדרך זו הצדדים יכולים להשפיע גם על אופן חלוקת המשאבים ביניהם במקרה של גירושין.
במילים אחרות, בהליך גישור הצדדים הם אלה שמכתיבים את פסק דינם.
מעבר לכל היתרונות בהליך הגישור כאמור, בהליך הגישור ניתן להתנהל בצורה חסכונית ולמנוע בזבוז משאבים כספיים, בפרט כאשר הזוג עומד בפני שינוי כלכלי ולחסוך בזמן יקר ולמנוע את התארכותם של התהליכים המשפטיים לאורך השנים.
יתירה מזאת, כיום ממילא חייבים לפנות להליך גישור בטרם נקיטת הליכים משפטיים בבית המשפט או בבית הדין הרבני במסגרת חוק גישור חובה, אז תחשבו עם עצמכם – למה לבזבז זמן רב, כספים ולהעכיר את האווירה כאשר ניתן להסדיר את הסכסוך באווירה טובה, במינימום זמן וכסף?.
במקום ניהול הליכים משפטיים מתישים ויקרים ניתן בהליך גישור קצר להגיע להסכם המוגש לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני, לקבלת תוקף של פסק דין, והזוג יוצא לדרך חדשה באווירה טובה.
המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.
© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.
האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.
ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה, ירושה ומקרקעין משנת 2002.
אולי יעניין אותך גם…
למי מתאים הליך גישור?
לפי הנתונים סטטיסטיים אחד מכל שלושה זוגות נשואים מתגרש לצערנו…
בקשה ליישוב סכסוך
בני זוג המעוניינים להתגרש נדרשים לפי חוק להגיש בקשה ליישוב סכסוך…
מידע משפטי
המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.