ראשי > תחומי עיסוק >
מסמך הבעת רצון
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
בעקבות תיקון 18 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב – 1962 הורים (זוג נשוי, הורים יחידניים, הורים גרושים) של קטינים או אפוטרופוס מכהן נוכחי שהוא קרוב משפחה (בן, בן זוג, הורה, אח, סב) של מבוגר (למשל הורים מבוגרים או בעלי מוגבלויות – אוטיזם, מחלת נפש או מחלה אחרת) או "אפוטרופוס למעשה" (מי שדואג בפועל לענייניו של האדם גם במקרה שלא ניתן צו מינוי אפוטרופסות על ידי בית משפט) – אשר דואגים מי יהיה אפוטרופוס אחריהם כאשר הם לא יוכלו לבצע את תפקידם מכל סיבה שהיא (אי כשירות, חוסר יכולת, חזרה מהסכמה וכדומה), יכולים לציין במסמך משפטי ששמו "מסמך הבעת רצון" מי הם מבקשים שימונה לילדם או לקרובם כאפוטרופוס שיחליף אותם בעתיד.
מסמך הבעת רצון מהווה סוג של "הצהרת כוונות" לגבי זהות האפוטרופוס שיחליף את האפוטרופוס בעודו בחיים, אולם לא מסוגל לבצע את תפקידו.
לפיכך, מומלץ לערוך את 'מסמך הבעת רצון' ביחד עם 'צוואה' במסגרתה האפוטרופוס מביע את רצוננו לגבי זהות האפוטרופוס שיחליף אותו לאחר פטירתו.
חשוב להדגיש כי מסמך הבעת רצון לא מחייב את בית-המשפט אשר ימנה את האפוטרופוס המחליף, אך נועד להנחות את בית-המשפט ולבחון שמסמך הבעת הרצון עולה בקנה אחד עם טובתו של עורך המסמך. דחיית מבוקשו של האדם על ידי בית המשפט למינוי האדם הספציפי יעשה מטעמים מיוחדים שעליו לציין, ובראשם אי כשירות של ממש לאפוטרופוס המבוקש.
עורך המסמך צריך לחתום על מסמך הבעת רצון בפני עו"ד שעבר הכשרה של האפוטרופוס הכללי, ולהפקידו לידי האפוטרופוס הכללי.
עו"ד איילת בדני הינה מראשוני עורכי הדין שעברו את ההכשרה מטעם האפוטרופוס הכללי ומוסמכת להחתים על ייפויי כוח מתמשך וחלופותיו וכן עוסקת בגישור לגיל השלישי..
מידע משפטי
המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.