fbpx
בחרו עמוד

כאשר פונים אלי לקוחות לברר מה האפשרויות שעומדות בפני גבר או אישה המעוניינים להתגרש אני משיבה להם כאמור להלן:


אופציה 1 – הגשת תביעות בערכאות השיפוטיות – בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני:

אופציה זו מתאימה כאשר אין יכולת ו/או רצון מצד בני הזוג לפתור את הסכסוך בדרכים חלופיות להליכים משפטיים כפי שיפורט באופציות הבאות.  

תיק הגירושין יכול להתנהל באמצעות הגשת תביעות לערכאות השיפוטיות בנושאים של חלוקת רכוש, פירוק שיתוף, איזון משאבים, זמני שהייה, מזונות, כתובה. כל תביעה עומדת בפני עצמה, כאשר התביעות יכולות להתנהל בערכאות שיפוטיות שונות בהתאם לנסיבות.

הליכים משפטיים יכולים להתנהל במשך מס' שנים, אולם ברוב המקרים התיקים נסגרים בפשרה לאחר דיון קדם משפט ראשון, כאשר עד למועד זה רוב בני הזוג נמצאים עמוק ב"מלחמה", אשר נעשית לרוב, לצערנו, על חשבון הגב של הילדים אשר הינם קורבנות על לא עוול בכפם, אשר צריכים להתמודד לא רק עם המציאות החדשה שנכפתה עליהם, אלא גם עם המאבקים המשפטיים המתנהלים בערכאות השיפוטיות, אשר לרוב משפיעה על הילדים באופן ישיר.

על כן, הדבר החשוב ביותר הוא לפנות לעורך דין מומחה בדיני משפחה בעל ניסיון בתחום, אשר ידע לנהל את ההליך בתבונה ובאסטרטגיה הנכונה, כדי למקסם את האינטרסים של הלקוח/ה במינימום זמן ועלויות, אולם יחד עם זאת ידע להיות הגון ואנושי תוך ראייה לנגד עיניו גם את המשפחה בכללותה, אשר עתידים לנהל את חייהם בסיום ההליכים המשפטיים.

אופציה 2 – ניהול מו"מ להסכם גירושין כאשר כל צד מיוצג

הצדדים יכולים להסכים ביניהם כי כל אחד מהם יקבל ייצוג על ידי עו"ד מטעמו, אשר ינהל משא ומתן בשמו ועבורו מול עו"ד של הצד שכנגד, כאשר עו"ד יגבשו יחדיו הסכם, אשר יוגש לערכאה השיפוטית שייבחרו לצורך מתן תוקף של פסק דין.

מדובר בהליך המצריך שיתוף פעולה ורצון הדדי של הצדדים ועו"ד מטעמם על מנת שיעלה בידם לגבש את הסכמותיהם על הכתב, דבר שיחסוך לצדדים ניהול הליכים משפטיים בערכאות השיפוטיות על כל המשתמע מכך. 

במסגרת ניהול המו"מ אפשר גם להגיע להסכם שלום בית לחילופין גירושין, אשר יקבל תוקף של פסק דין.

על כן, חשוב לפנות לעורך דין מומחה בדיני משפחה בעל ניסיון בתחום, אשר יהא מקצועי, מוסרי וערכי ויעשה את כל הנדרש כדי שהמשא ומתן יתגבש לכדי הסכם, ולא ייגרר להליכים בערכאות השיפוטיות.

 

אופציה 3 – גירושין בשיתוף פעולה

גירושין בשיתוף פעולה הינו הליך מבחירה, אליו פונים בני זוג המבקשים להיפרד, ומעוניינים לעשות זאת בדרכי שלום, ללא מעורבות של הערכאות השיפוטיות.

במהלך ההליך מיוצג כל אחד מבני הזוג על ידי עורך-דין מטעמו, במטרה להגיע להסכם גירושין התואם את צרכי שני הצדדים ואת צרכי המשפחה בכללותה.

נוסף על הייעוץ המשפטי, כולל ההליך ייעוץ פיננסי וכן ייעוץ רגשי ופסיכולוגי.

כל אנשי מקצוע עברו הכשרה מיוחדת, במטרה לסייע לצדדים לסיים את הקשר בהסכמות, ובאופן לא פוגעני.

הרכב הצוות המקצועי נקבע על פי הצרכים של בני הזוג ומטרתו לספק לבני הזוג תמיכה רגשית, מעבר לעניין המשפטי והכלכלי.

אם הושג הסכם גירושין בין הצדדים באמצעות עו"ד, הוא יובא לאישור בערכאה המוסמכת לצורך מתן תוקף של פסק דין. בכל מקרה, במסגרת הליך זה קיימת התחייבות של עורכי הדין המייצגים בהליך שלא לייצג אף אחד מהצדדים בערכאות השיפוטיות, אם ההליך לא יצלח.

הליך הגירושין בשיתוף פעולה עשוי להתאים גם למקרים שאינם מתאימים להליך של גישור, כמו מקרים של אלימות או פערי כוחות משמעותיים בין הצדדים, כיוון שההליך מציע ייצוג משפטי, השומר על האינטרסים של כל אחד מהצדדים.

אופציה 4 – הליך הגישור

הליך הגישור הוא הליך פתרון סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט. הליך הגישור נעשה בעזרת מגשר/ת, כאשר בני הזוג עצמם מגיעים להסכמות בעצמם ולמעשה מכתיבים את "פסק הדין" שלהם.

זהו ההליך היחידי שממש מאפשר תקשורת ישירה בין בני הזוג שמחליטים יחד איך יתחלק רכושם וכיצד הם יתנהלו עם ילדיהם (בשונה מהליך גירושין בשיתוף פעולה המנוהל ע"י עוה"ד), דבר המאפשר בנייה של תקשורת טובה להמשך דרכם החדשה.

כמובן, שנדרשת מיומנות של המגשר לפעול קודם כל לריכוך המתח בין בני הזוג כדי שניתן יהיה לקיים שיח ביניהם. לאחר מכן, לפנות למיקוד המחלוקות, לנסות להבין את האינטרסים של כל אחד מהצדדים שלא תמיד גלויים, להבהיר אותם לצד השני כדי להגיע לעמק השווה.

לכן מאוד חשובה האווירה בחדר הגישור, וכימיה משולשת של כל אחד מבני הזוג עם המגשר/ת.

במקרה של העדר הסכמות בין בני הזוג, על המגשר/ת לפעול לקירוב הרצונות ומציאת פתרונות לפשרה, ואף לעיתים להציע פתרונות יצירתיים כאשר מגיעים למבוי סתום.

בסופו של דבר מטרת הליך הגישור היא להגיע בצורה שיטתית להסדר מוסכם בין הצדדים ולהסדיר את כל העניינים הרלוונטיים בהווה ובעתיד, כדי למנוע ככל הניתן סכסוך עתידי בין בני הזוג.

גם במסגרת הליך הגישור אני כמגשרת מפנה את הצדדים המגושרים לאנשי מקצוע כמו אקטוארים, הדרכות הורים, שמאים, יעוץ זוגי במקרה של הסכם שלום בית לחילופין גירושין, והצדדים מחליטים למי לפנות.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.


© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה וירושה ומקרקעין משנת 2002, מוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך וגירושין בשיתוף פעולה.

Share This
דילוג לתוכן