משרד עו״ד – איילת בדני https://ablawoffice.co.il/ האתר הרשמי של משרד עורכי הדין איילת בדני - משרד המושתת על יעילות, מסירות ומקצועיות, דוגל ביחס אישי ובליווי צמוד של לקוחותיו לכל אורך הדרך Tue, 19 Mar 2024 16:46:52 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.6 העברת כספים בין הורה לילד – הלוואה או מתנה?https://ablawoffice.co.il/%D7%94%D7%A1%D7%9B%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94/%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%93-%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%AA%D7%A0/ Sat, 27 Jan 2024 20:08:02 +0000 https://ablawoffice.co.il/?p=6290The post העברת כספים בין הורה לילד – הלוואה או מתנה? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
בימינו זוגות צעירים נקלעים לקושי רב ברכישת דירה עבורם, והורים רבים מסייעים לילדיהם לרכוש דירה ומעניקים להם הלוואה לצורך כך. לא פעם הורים שנתנו הלוואה לילדיהם מתוך רצון כן לעזור להם, עשו כן מתוך הבנה כי ההלוואה תוחזר להם ביום מן הימים, אולם לא אחת קורה כי הילדים לא מחזירים את ההלוואה להוריהם בטענה כי מדובר במתנה ולא בהלוואה.

נשאלות השאלות – מה קורה במצב שבו הילדים אינם מחזירים את ההלוואה להוריהם? מה קורה כאשר ילדיהם מתגרשים מבני זוגם ? כיצד ההורים יכולים מצד אחד לעזור לילדיהם הבוגרים/נשואים ומנגד להגן על כספם בעת מתן הלוואה לילדים כדי שיקבלו את כספם בחזרה ?

ראשית, חשוב לערוך הסכם הלוואה מסודר, אשר יבטיח את החזר ההלוואה כפי שהיה נוהג אדם הנותן הלוואה לאדם אחר מטבע הדברים.

כאשר מדובר בצדדים זרים הרי שבמקרה שלא נערך הסכם שכזה – הנחת המוצא היא כי מדובר בהלוואה שעל הלווה להחזירה. אולם, כאשר מדובר בצדדים שיש ביניהם יחסי קרבה, כמו הורים וילדים, ישנה למעשה חזקה הפוכה והנחת המוצא היא כי כאשר הורים נותנים סכום כסף לילדיהם, חזקה כי מדובר במתנה, וזאת בהעדר ראיות ברורות לכך כי מדובר בהלוואה.

ראוי להדגיש כי לא מדובר בכל מערכת יחסים משפחתית באשר היא, אלא בכזו המאופיינת בקרבה רבה ובתמיכה.

כך יוצא כי הורים אשר נתנו הלוואה לילדיהם מתוך ציפייה ברורה לקבלה חזרה, מצאו את עצמם מול שוקת שבורה, כאשר ילדיהם סירבו להשיב את ההלוואה להוריהם.

כדי לשלול את קיומה של החזקה כי מדובר במתנה ולא בהלוואה – יש לערוך הסכם הלוואה מקצועי, מקיף ומפורט בין ההורים לילדיהם, אשר יכלול בתוכו את כל הפרטים הרלוונטיים. הסכם לא מפורט עלול לתמוך בטענה כי מדובר למעשה במתנה וההסכם הנו רק למראית עין.

מלבד עריכת הסכם הלוואה חשוב לנקוט בפעולות נוספות אשר יגנו על ההורים, ביניהם:

דרישה לבטוחות להבטחת החזרת ההלוואה כגון הערת אזהרה, שעבוד, משכון, חתימת הצדדים על שטר משכון וכיו"ב.

אמצעי נוסף רלוונטי יכול להיות הסכם ממון (לזוגות שנישאו) או הסכם חיים משותפים (לידועים בציבור) כדי להבטיח את החזרת הכספים בעת גירושים בין בני הזוג חו"ח. כך למשל, אם הסכם ההלוואה נערך בין ההורים לבן, יש לוודא כי בין הבן לבת הזוג ייערך הסכם ממון הקובע כי הדירה הינה בבעלותו הבלעדית וכי קיימת הלוואה להוריו בגין רכישת הדירה, כאשר במקרה של פרידה סכום כסף שניתן על ידי ההורים ישוב אליהם ולא ייכלל בחלוקת הרכוש בין בני הזוג.

כמובן שעל ההורים לדרוש את החזר ההלוואה בזמן שנקבע בהסכם ולא להשתהות בנושא זה, מאחר שישנה התיישנות על תביעות אלו של 7 שנים כמו כל תביעה אזרחית רגיל. בחלוף תקופת ההתיישנות ניתן לדחות את התביעה רק מטעם זה.

יותר מכך, אף אם לא הסתיימה תקופת ההתיישנות, וחלף זמן רב ממועד הפרעון שנקבע בהסכם ההלוואה וההורים השתהו לאורך שנים בפנייה לילדיהם לקבלת כספי ההלוואה, הרי ששיהוי זה יכול להתפרש כוויתור של ההורים על הכספים.

בנוסף, עריכת צוואה במסגרתה מוריש הבן את כל זכויותיו בדירה להוריו, כך שאם חו"ח הבן נפטר לפני הוריו, זכויותיהם בדירה יהיו מובטחות.

גם אם לא ממש נעים להורים לעשות כן משום שהדרישה לערוך הסכמים אלו יכולה להיתפס כחוסר אמון, דווקא משום שמדובר ביחסי משפחה, חשוב לעגן את הדברים באופן מסודר, כאשר שני הצדדים אוהבים ורוצים בטובתו זה של זה, מתוך הבנה והתחשבות ורצון להימנע מסכסוכים משפטיים עתידיים.

היות ומדובר בהסכם בין בני משפחה רצוי לפנות בבקשה לערכאות השיפוטיות לאישור ההסכם כדי שיינתן לו תוקף של פסק דין מחייב.

 

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה וירושה ומקרקעין משנת 2002, מוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך וגירושין בשיתוף פעולה.

The post העברת כספים בין הורה לילד – הלוואה או מתנה? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
איך מתגרשים?https://ablawoffice.co.il/%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9F/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%AA%D7%92%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9D/ Sat, 27 Jan 2024 19:58:51 +0000 https://ablawoffice.co.il/?p=6276ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי...

The post איך מתגרשים? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

כאשר פונים אלי לקוחות לברר מה האפשרויות שעומדות בפני גבר או אישה המעוניינים להתגרש אני משיבה להם כאמור להלן:


אופציה 1 – הגשת תביעות בערכאות השיפוטיות – בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני:

אופציה זו מתאימה כאשר אין יכולת ו/או רצון מצד בני הזוג לפתור את הסכסוך בדרכים חלופיות להליכים משפטיים כפי שיפורט באופציות הבאות.  

תיק הגירושין יכול להתנהל באמצעות הגשת תביעות לערכאות השיפוטיות בנושאים של חלוקת רכוש, פירוק שיתוף, איזון משאבים, זמני שהייה, מזונות, כתובה. כל תביעה עומדת בפני עצמה, כאשר התביעות יכולות להתנהל בערכאות שיפוטיות שונות בהתאם לנסיבות.

הליכים משפטיים יכולים להתנהל במשך מס' שנים, אולם ברוב המקרים התיקים נסגרים בפשרה לאחר דיון קדם משפט ראשון, כאשר עד למועד זה רוב בני הזוג נמצאים עמוק ב"מלחמה", אשר נעשית לרוב, לצערנו, על חשבון הגב של הילדים אשר הינם קורבנות על לא עוול בכפם, אשר צריכים להתמודד לא רק עם המציאות החדשה שנכפתה עליהם, אלא גם עם המאבקים המשפטיים המתנהלים בערכאות השיפוטיות, אשר לרוב משפיעה על הילדים באופן ישיר.

על כן, הדבר החשוב ביותר הוא לפנות לעורך דין מומחה בדיני משפחה בעל ניסיון בתחום, אשר ידע לנהל את ההליך בתבונה ובאסטרטגיה הנכונה, כדי למקסם את האינטרסים של הלקוח/ה במינימום זמן ועלויות, אולם יחד עם זאת ידע להיות הגון ואנושי תוך ראייה לנגד עיניו גם את המשפחה בכללותה, אשר עתידים לנהל את חייהם בסיום ההליכים המשפטיים.

אופציה 2 – ניהול מו"מ להסכם גירושין כאשר כל צד מיוצג

הצדדים יכולים להסכים ביניהם כי כל אחד מהם יקבל ייצוג על ידי עו"ד מטעמו, אשר ינהל משא ומתן בשמו ועבורו מול עו"ד של הצד שכנגד, כאשר עו"ד יגבשו יחדיו הסכם, אשר יוגש לערכאה השיפוטית שייבחרו לצורך מתן תוקף של פסק דין.

מדובר בהליך המצריך שיתוף פעולה ורצון הדדי של הצדדים ועו"ד מטעמם על מנת שיעלה בידם לגבש את הסכמותיהם על הכתב, דבר שיחסוך לצדדים ניהול הליכים משפטיים בערכאות השיפוטיות על כל המשתמע מכך. 

במסגרת ניהול המו"מ אפשר גם להגיע להסכם שלום בית לחילופין גירושין, אשר יקבל תוקף של פסק דין.

על כן, חשוב לפנות לעורך דין מומחה בדיני משפחה בעל ניסיון בתחום, אשר יהא מקצועי, מוסרי וערכי ויעשה את כל הנדרש כדי שהמשא ומתן יתגבש לכדי הסכם, ולא ייגרר להליכים בערכאות השיפוטיות.

 

אופציה 3 – גירושין בשיתוף פעולה

גירושין בשיתוף פעולה הינו הליך מבחירה, אליו פונים בני זוג המבקשים להיפרד, ומעוניינים לעשות זאת בדרכי שלום, ללא מעורבות של הערכאות השיפוטיות.

במהלך ההליך מיוצג כל אחד מבני הזוג על ידי עורך-דין מטעמו, במטרה להגיע להסכם גירושין התואם את צרכי שני הצדדים ואת צרכי המשפחה בכללותה.

נוסף על הייעוץ המשפטי, כולל ההליך ייעוץ פיננסי וכן ייעוץ רגשי ופסיכולוגי.

כל אנשי מקצוע עברו הכשרה מיוחדת, במטרה לסייע לצדדים לסיים את הקשר בהסכמות, ובאופן לא פוגעני.

הרכב הצוות המקצועי נקבע על פי הצרכים של בני הזוג ומטרתו לספק לבני הזוג תמיכה רגשית, מעבר לעניין המשפטי והכלכלי.

אם הושג הסכם גירושין בין הצדדים באמצעות עו"ד, הוא יובא לאישור בערכאה המוסמכת לצורך מתן תוקף של פסק דין. בכל מקרה, במסגרת הליך זה קיימת התחייבות של עורכי הדין המייצגים בהליך שלא לייצג אף אחד מהצדדים בערכאות השיפוטיות, אם ההליך לא יצלח.

הליך הגירושין בשיתוף פעולה עשוי להתאים גם למקרים שאינם מתאימים להליך של גישור, כמו מקרים של אלימות או פערי כוחות משמעותיים בין הצדדים, כיוון שההליך מציע ייצוג משפטי, השומר על האינטרסים של כל אחד מהצדדים.

אופציה 4 – הליך הגישור

הליך הגישור הוא הליך פתרון סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט. הליך הגישור נעשה בעזרת מגשר/ת, כאשר בני הזוג עצמם מגיעים להסכמות בעצמם ולמעשה מכתיבים את "פסק הדין" שלהם.

זהו ההליך היחידי שממש מאפשר תקשורת ישירה בין בני הזוג שמחליטים יחד איך יתחלק רכושם וכיצד הם יתנהלו עם ילדיהם (בשונה מהליך גירושין בשיתוף פעולה המנוהל ע"י עוה"ד), דבר המאפשר בנייה של תקשורת טובה להמשך דרכם החדשה.

כמובן, שנדרשת מיומנות של המגשר לפעול קודם כל לריכוך המתח בין בני הזוג כדי שניתן יהיה לקיים שיח ביניהם. לאחר מכן, לפנות למיקוד המחלוקות, לנסות להבין את האינטרסים של כל אחד מהצדדים שלא תמיד גלויים, להבהיר אותם לצד השני כדי להגיע לעמק השווה.

לכן מאוד חשובה האווירה בחדר הגישור, וכימיה משולשת של כל אחד מבני הזוג עם המגשר/ת.

במקרה של העדר הסכמות בין בני הזוג, על המגשר/ת לפעול לקירוב הרצונות ומציאת פתרונות לפשרה, ואף לעיתים להציע פתרונות יצירתיים כאשר מגיעים למבוי סתום.

בסופו של דבר מטרת הליך הגישור היא להגיע בצורה שיטתית להסדר מוסכם בין הצדדים ולהסדיר את כל העניינים הרלוונטיים בהווה ובעתיד, כדי למנוע ככל הניתן סכסוך עתידי בין בני הזוג.

גם במסגרת הליך הגישור אני כמגשרת מפנה את הצדדים המגושרים לאנשי מקצוע כמו אקטוארים, הדרכות הורים, שמאים, יעוץ זוגי במקרה של הסכם שלום בית לחילופין גירושין, והצדדים מחליטים למי לפנות.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.


© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה וירושה ומקרקעין משנת 2002, מוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך וגירושין בשיתוף פעולה.

The post איך מתגרשים? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
מהם הניכויים המותרים בחישוב השבח על מכירת דירה מגורים שנייה ויותר?https://ablawoffice.co.il/%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A7%D7%A2%D7%99%D7%9F/%D7%9E%D7%94%D7%9D-%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%A9%D7%91%D7%97-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%9B/ Mon, 05 Sep 2022 11:44:49 +0000 https://ablawoffice.co.il/?p=5532The post מהם הניכויים המותרים בחישוב השבח על מכירת דירה מגורים שנייה ויותר? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

חשוב לכם לחסוך אלפי שקלים בתשלום מס שבח במכירת דירתכם? חשוב לכם לדאוג שגם יורשיכם ישלמו כמה שפחות מס שבח? אם התשובה היא חיובית, אז חשוב שתקראו מאמר זה, תתכוננו כבר היום לקראת המועד שתחליטו למכור את דירתכם ותתחילו כבר היום לשמור על קבלות!

נכון ליום כתיבת מאמרי זה ניתן למכור את הדירה היחידה שלנו בפטור ממס שבח. אולם, כאשר יש לנו ו/או ליורשינו יותר מדירה אחת, אז יש לשלם מס שבח שיכול להגיע למאות אלפי שקלים!

מס שבח משולם על הרווח של המוכר בעת מכירת הזכות במקרקעין.

לדוגמא: מוכר מכר זכות במקרקעין, בסכום של 1,000,000 ₪, הזכות נרכשה על ידו ב-800,000 ₪, אז 1,000,000 – 800,000 = השבח על הנכס, 200,000 ₪.

כלומר, המוכר הרוויח ממכירת הנכס 200,000 ₪. ואולם, מסכום זה, יש לנכות הוצאות מותרות בניכוי ולהוסיף פחת (במקרים המתאימים).

ישנה רשימה של הוצאות אשר השביחו את הנכס או שימשו לצורך רכישתו/מכירתו, אשר בזמן אמת לא עולה בראשנו בכלל לשמור אותם, אולם ניכוי הוצאות אלה עשויות להקטין את השבח שתצטרכו לשלם כמוכר, לעיתים באלפי ובמאות אלפי שקלים. החישוב הוא ההפרש + ניכוי ההוצאות + הוספת הפחת (במקרים המתאימים), הוא "יתרת שווי הרכישה" (לפי סעיף 47 לחוק מיסוי מקרקעין).

להלן רשימה חלקית בלבד וכוללת את ההוצאות הנפוצות יותר שצריך להוכיחן באמצעות קבלות כדי למנוע מחלוקות עתידיות לגבי ההוצאה מול רשות המסים:

  • כל ההוצאות שהוציא המוכר מיום הרכישה ועד ליום המכירה – לשם השבחת המקרקעין הנמכרים כולל – שווי העבודה להשבחת המקרקעין. דוגמא: שיפוץ שהשביח את הנכס. ואולם, רצוי לשמור קבלות על מנת לצרפן לשומה. צירוף קבלות מונע מחלוקות עתידיות לגבי ההוצאה מול רשות המיסים.
  • אגרות ששילם המוכר בקשר לרכישת הזכות במקרקעין לפי תקנות העברת מקרקעין (אגרות), תשט"ז – 1956, או לפי תקנות שהיו בתוקף בעת העברת המקרקעין על שם המוכר.
  • אגרות ששילם המוכר לרשויות המקומיות לפי חוק הרשויות המקומיות (אגרת העברת מקרקעין), תשי"ט – 1959.
  • דמי תיווך ששילם המוכר בקשר לרכישת הזכות (אך לא יותר מ2% מגובה התמורה ברכישת הזכות במקרקעין).
  • דמי תיווך ששילם המוכר בקשר למכירת הזכות במקרקעין (אך לא יותר מ-2% מהתמורה שקיבל בעדם).
  • שכר טרחת עורך דין ששילם המוכר בקשר לרכישת הזכות במקרקעין ומכירתה.
  • שכר טרחת שמאי ששולם בקשר לרכישת הזכות במקרקעין, השבחתה ומכירתה.
  • שכר טרחת מודד מוסמך ששולם בקשר לרכישת הזכות במקרקעין, השבחתה ומכירתה.
  • מס רכוש ששולם / מס רכוש עירוני / ארנונת רכוש המשתלמת לרשות מקומית.
  • שכר טרחת מודד מוסמך ששולם בקשר לרכישת הזכות במקרקעין, השבחתה ומכירתה.
  • במכירת חכירה – הוצאות על רישום השעבוד על זכות החכירה, דמי חכירה ודמי היוון.
  • אם ישנה משכנתא על המקרקעין הנמכרים – עמלות ששילם המוכר לבעל המשכנתא בעד הסכמתו לאותה המכירה – עד 2% מסכום המשכנתא.
  • תשלומי ריבית ריאלית על הלוואה שקיבל המוכר כאשר המועד הנלקח בחשבון הוא מיום הרכישה ועד 90 יום לאחר מועד המכירה ובלבד שההלוואה עומדת בתנאים הבאים: 1. מדובר בהלוואה לצורך רכישת הזכות במקרקעין או השבחתה של הזכות או לצורך פירעון יתרת הלוואה. 2. ההלוואה אינה מקרוב (לרבות איגוד השולט בו ואיגוד שבשליטת השולט בו).
  • פחת.
  • סכום אינפלציוני.
  • כאשר מדובר בזכות שניתנה ללא תמורה – יותרו בניכוי גם הוצאות שהוציא הבעלים הקודם וזאת מאחר והמוכר נכנס בנעליו של הבעלים הקודם לצורך יום הרכישה ושווי הרכישה.

 

האמור במאמר הינו נכון לחודש ינואר 2022.

 

האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה, ירושה ומקרקעין משנת 2002, מוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך וגירושין בשיתוף פעולה.

אולי יעניין אותך גם…

איך מתגרשים?

איך מתגרשים?

ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי…

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

The post מהם הניכויים המותרים בחישוב השבח על מכירת דירה מגורים שנייה ויותר? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
למה צריך לחתום על הסכם ממון והסכם חיים משותפים?https://ablawoffice.co.il/%d7%94%d7%a1%d7%9b%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%97%d7%94/%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%97%d7%aa%d7%95%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%a1%d7%9b%d7%9d-%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%94%d7%a1%d7%9b%d7%9d-%d7%97%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%9e/ Thu, 07 Feb 2019 09:19:23 +0000 http://ablawoffice.co.il/?p=2824ישנם אנשים שרואים בעצם ההצעה לחתימה על הסכם ממון (לנשואים או לזוגות שעומדים להינשא) והסכם חיים משותפים (לידועים בציבור) כפגיעה באמון בבן הזוג

The post למה צריך לחתום על הסכם ממון והסכם חיים משותפים? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

ישנם אנשים שרואים בעצם ההצעה לחתימה על הסכם ממון (לנשואים או לזוגות שעומדים להינשא) והסכם חיים משותפים (לידועים בציבור) כפגיעה באמון בבן הזוג. אולם למעשה, ההפך הוא הנכון. ניסוח הסכם שכזה בהתאם לרצונם האישי והפרטי של בני הזוג לגבי אופן חלוקת הרכוש של בני הזוג במקרה פרידה (בפרט ובעיקר שחוק יחסי ממון לא חל על ידועים בציבור), נועד לתת תחושה של ביטחון בקשר, שהרי אופן חלוקת הרכוש נקבע מבעוד מועד, ואז אין חשש לאינטרס כלכלי מצד מי מהם. מדובר למעשה ב"תעודת ביטוח" הצופה פני עתיד במקרה של פרידה או מוות חו"ח.

ישנם גם כאלה שחושבים כי הסכמי ממון נועדו רק למיליונרים, אולם גם במקרה שאין רכוש או שהרכוש אינו רב – חשוב לקבוע הסדרים לגבי רכוש שייצבר בעתיד, כדי למנוע מחלוקות עתידיות.

חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, אשר חל על נשואים או לזוגות שעומדים להינשא, קובע סוג של ברירת מחדל שמלוא הנכסים שנצברו ממועד תחילת הנישואין ועד פקיעתם בפרידה או בפטירה של מי מהצדדים חו"ח יתחלקו באופן שווה, כאשר בחוק יש לא מעט חסרונות ופגמים שניתן להסדירם רק באמצעות עריכת הסכם ממון לפני הנישואין ואף במהלך הנישואין.

ואילו על ידועים בציבור חלה הלכת השיתוף, לפיה כל הרכוש שנצבר על ידי בני הזוג במהלך החיים המשותפים ואף לפני כן יהא רכוש משותף לשניהם בחלקים שווים.

למה צריך לחתום על הסכם ממון והסכם חיים משותפים אצל עו"ד מומחה לענייני משפחה? – להלן מספר טעמים:

1.     עילה לשיתוף ספציפי בדירה של אחד מבני הזוג בהעדר הסכם: מי שלא עורך הסכם רואים אותו כמי שקיבל את הוראות חוק יחסי ממון כאילו חתם על הסכם ממון, אולם אז הוא יכול למצוא את עצמו בבעיה לפי הלכת 'השיתוף הספציפי'.מהו שיתוף ספציפי? חוק יחסי ממון אמנם קובע חריגים מסוימים (כגון: נכס שהתקבל במתנה או בירושה או נכס שהיה שייך לאחד מבני הזוג לפני הנישואין), אשר בהתקיימם – אלה לא יילקחו בחשבון בעת ביצוע איזון המשאבים (חלוקת רכוש) בין בני הזוג, ויהיו שייכים רק לבעליהם. עם זאת, טענה של "שיתוף ספציפי" באה לידי ביטוי במקרים שבהם בן זוג טוען לכוונת שיתוף באותם נכסים חריגים שלכאורה חוק יחסי ממון לא חל עליהם. מכאן, ששיתוף ספציפי הוא חריג שהתקבל בפסיקה, שלמעשה מאפשר לבן הזוג לקבל זכויות שנכסים שהוחרגו לפי חוק יחסי ממון. במקרה של ידועים בציבור – החובה לחתום על הסכם מוגברת אף יותר בעניין זה.

2.     רכישת דירה חלופית לדירה שנרכשה לפני תחילת הקשר הזוגי מחייבת הסכם, אחרת הדירה תהפוך לנכס משותף של בני הזוג: אם לאחד מבני הזוג יש דירה שקיבל בירושה או במתנה או דירה שרכש בכספו מלפני הנישואין, ובמהלך הנישואין הוא מכר את הדירה ורכש אחרת במקומה – הואחייב לערוך הסכם ממון!, אחרת הדירה שבבעלותו תהפוך להיות נכס משותף לו ולבן/בת הזוג, ממנו יקבל בן/בת הזוג מחצית ממנו במקרה של פרידה / גירושין / פטירה. במקרה של ידועים בציבור – החובה לחתום על הסכם מוגברת אף יותר בעניין זה, מאחר שבהעדר הסכם – בני הזוג יהיו זכאים בחלקים שווים לכל רכוש קודם ועתידי.

3.     לגבי זוגות נשואים ניתן להחיל מערכת כלכלית ומשפטית בהסכם השונה מהוראות חוק יחסי ממון: בהסכם בני הזוג יכולים להחליט בעצמם לגבי המערכת הכלכלית או המשפטית שהם חפצים לה בשונה מחוק יחסי ממון, אשר הינו כללי ולא יכול ליתן מענה לצרכים האישיים של כל אחד מאיתנו. כך למשל, בני זוג יכולים לקבוע בהסכם שנכסים שנצברו במהלך הנישואין יהיו שייכים לכל אחד בנפרד במקרה של פרידה ולא יחולקו על פי כללי החוק, או שהם ינהלו חשבונות בנק נפרדים ויהיו בעלי הזכויות הבלעדיים בו. על בני הזוג לעשות זאת בצורה מפורשת על ידי הסכם ממון, אשר יגבר על הוראות חוק יחסי ממון.

4.     וודאות כלכלית ומניעת מאבק משפטי במקרה של פרידה: מטרת ההסכם להגן על שני בני הזוג וליצור מצב שגם במקרה של פרידה אף אחד מהם לא יצא מקופח ממערכת היחסים, והוא עשוי למנוע מחלוקות קשות בין בני הזוג ונקיטת הליכי גירושין ארוכים ומתישים בבית המשפט. לגבי נשואים – חוק יחסי ממון קובע מועד של פקיעת היחסים, ואילו לגבי ידועים בציבור אין כלל מועד, מאחר שהחוק לא חל עליהם, ובני זוג יכולים למצוא עצמם זרוקים החוצה לאלתר בהעדר הסכם.

5.     חוק יחסי ממון קובע כי החלוקה תתרחש "עם פקיעת הנישואין", כלומר רק לאחר קבלת הגט: דבר העלול לגרום לסחטנות של צד אחד כלפי משנהו בתמורה למתן גט, בעוד שבהסכם ניתן לקבוע מתי יחלקו בני הזוג את הרכוש ביניהם עם הפרידה, ללא קשר למועד קבלת הגט, ובכך למנוע סחטנות עתידית.

6.על מנת שרשות מיסוי מקרקעין תראה בדירה הנרכשת של אחד מבני הזוג כ'דירה יחידה' בגינה יחויב לשלם מס רכישה מופחת בשעה שלבן זוגו יש דירה אחרת בבעלותו עוד קודם הקשר הזוגי בני הזוג חייבים לחתום על הסכם ממון ולנהוג בהפרדה רכושית במהלך החיים המשותפים רשות מיסוי מקרקעין מתייחסת לנכסים של בני הזוג (נשואים או ידועים בציבור) כתא משפחתי אחד. ללא הסכם ממון – רשויות המס לא יכירו בדירה כ'דירה יחידה', ויחייבו את בן הזוג הרוכש במס רכישה מרובה יותר בגין 'דירה נוספת'

  1. ניתן ורצוי להסדיר הלוואת כספים על ידי ההורים לבני הזוג לצורך רכישת דירה באמצעות הסכם ממון: כדי להבטיח את כספי ההורים ו/או זכויות בן הזוג בדירה בחלקים שונים במסגרת של הסכם ממון.

8.     החייב: במקרה שלאחד מבני הזוג נוצרו חובות מהעסק ובן הזוג האחר אינו מעורב בעסק, חשוב לערוך הסכם ממון כדי להגן על זכויותיו של בן הזוג שאינו חייב בדירה מפני נושים, מאחר שלפי חוק יחסי ממון הזכויות והחובות חלים על שני בני הזוג.

  1. בית המשפט יכול להחליט בניגוד לדעת בני הזוג ולקבוע שהקשר ביניהם הוא של ידועים בציבור: על בני זוג ידועים בציבור לא חל חוק יחסי ממון, לכן הסכם ממון המבהיר את רצון בני הזוג בנוגע לרכוש שלהם ימנע מבית המשפט להחליט בשביל בני הזוג.

חשוב לציין! גם כאשר עורכים הסכם ממון צריך לקיים אותו כהלכתו, ולא לשנותו בהתנהגות באופן שהבעל הרשום של הנכס מציג את הנכס כאילו הוא של שני בני הזוג, אחרת זו עילה לביטול ההסכם

 

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה, ירושה ומקרקעין משנת 2002.

אולי יעניין אותך גם…

העברת כספים בין הורה לילד – הלוואה או מתנה?

העברת כספים בין הורה לילד – הלוואה או מתנה?

בימינו זוגות צעירים נקלעים לקושי רב ברכישת דירה עבורם, והורים רבים מסייעים לילדיהם לרכוש דירה ומעניקים להם הלוואה לצורך כך. לא פעם הורים שנתנו הלוואה לילדיהם מתוך רצון כן לעזור להם, עשו כן מתוך הבנה כי ההלוואה תוחזר להם ביום מן הימים, אולם לא אחת קורה כי הילדים לא...

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

The post למה צריך לחתום על הסכם ממון והסכם חיים משותפים? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
למה חשוב לערוך הסכם ממון אצל עו"ד מומחה?https://ablawoffice.co.il/%d7%94%d7%a1%d7%9b%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%97%d7%94/%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%97%d7%a9%d7%95%d7%91-%d7%9c%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%9a-%d7%94%d7%a1%d7%9b%d7%9d-%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%a6%d7%9c-%d7%a2%d7%95%d7%93-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%97%d7%94/ Thu, 07 Feb 2019 09:31:07 +0000 http://ablawoffice.co.il/?p=2831זוגות רבים המבקשים לערוך הסכם ממון מחפשים הסכם ממון סטנדרטי מהאינטרנט, ולא מבינים כי...

The post למה חשוב לערוך הסכם ממון אצל עו"ד מומחה? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

זוגות רבים המבקשים לערוך הסכם ממון מחפשים הסכם ממון סטנדרטי מהאינטרנט, ולא מבינים כי הסכם סטנדרטי לעולם לא יכול להחליף בשום אופן עריכת הסכם בהתאמה אישית לצרכי בני הזוג על ידי עו"ד המתמחה בדיני משפחה.

למה חשוב לערוך הסכם ממון אצל עו"ד מומחה לענייני משפחה? החיים המשותפים של בני הזוג עשויים ליצור מגוון רחב של מצבים מורכבים. על מנת שהסכם ממון באמת ישמש את בני הזוג בעת הצורך בעתיד וימנע מאבק כלכלי במקרה של פרידה, הוא חייב להיות מותאם לנתונים של בני הזוג באופן ספציפי, לאופי שלהם, לנסיבות חייהם, לרצונות ולהעדפות של בני הזוג.

רק עורך דין שתחום התמחותו הוא דיני משפחה, בעל ניסיון בעריכת הסכמי ממון, ידע לספק מענה משפטי יעיל לכל מצב ולכל התפתחות אפשרית, על סמך הבנה מעמיקה של הרצונות האמיתיים של בני הזוג, בחוכמה וברגישות יתירה, על מנת להבטיח את מלוא האינטרסים של שני הזוג בהסכם הממון, שיאפשר מערכת יחסים תקינה במהלך החיים המשותפים ופקיעת היחסים חו"ח ללא מוקשים שעלולים לחבל במערכת היחסים של בני הזוג.

אם לא ערכתם הסכם ממון אצל עו"ד מומחה לענייני משפחה צפויות, בין היתר, הבעיות הבאות שעלולות להוביל לביטול הסכם הממון או להעדר תוקף משפטי:

  1. פרשנות שגויה של ההסכם: הסכם ממון הינו "חוזה יחס"שבא להסדיר יחסים ארוכי טווח כמו נישואין. בעת הנישואין לא תמיד צפויות כל הנסיבות, ואם הסכם הממון לא יכלול מצבים רלבנטיים בעתיד המהווים שינוי נסיבות, בית המשפט יקבע בהתאם לשיקול דעתו את כוונת הצדדים (ובניגוד לרצון הצדדים במעמד הכנת ההסכם), ואף יהיה מוכן לשנות בעתיד את ההסכם למרות שנחתם ואושר על ידו.

בנוסף, ניסוח שאינו משפטי ומדויק עלול להביא לפרשנות שגויה של הסכם הממון. כך למשל – הגדרת נכס מסוים כנכס משותף בניגוד לכוונת הצדדים בעת עריכת הסכם ההמון. לכן כתיבת הסכם ממון על ידי עו"ד מומחה באופן שלא יהיה מקום לפרשנות אחרת בבוא הימים הינה חשובה ביותר, על מנת שההסכם לא יבוטל בעתיד.

  1. הוראות ההסכם צריכות להיות מאוזנות לשני הצדדים: הסכם שהוא מאוד קיצוני לטובת צד אחד יכול לעורר סימני שאלה שהייתה השפעה בלתי הוגנת או סחטנות על הצד החלש, ואז יש סיכוי גבוה יותר שבית המשפט יתערב לטובת הצד החלש, ויחליט אחרת ממה שנקבע בהסכם הממון.
  2. לא כל הוראה בהסכם יכולה להיות בעלת תוקף משפטי: השופט מוודא שהצדדים הבינו על מה הם חתמו בהסכם וכן בודק את התקינות המשפטית של ההסכם. למשל, אסור שיהיו בהסכם הוראות של צוואה לעניין פטירה ואם הן קיימות בו הן לא יהיו תקפות (חובה לערוך צוואה במסמך נפרד), אסור שיהיו הוראות לעניין ילדים שלא נולדו, אסור לכלול הוראות ציוויות בין הצדדים לבין צדדים שלישיים ועוד. כמובן שמידת הפסיביות או האקטיביות של השופט באישור ההסכם משתנה משופט לשופט, והיא עשויה לקבוע בעתיד עניינים הקשורים לפרשנות ולהוצאה לפועל של הסעיפים באותו הסכם.
  3. צוואה לבדה לא מונעת חלוקת הנכס הפרטי: ככל שלא נערך הסכם ממון כראוי עלול להיווצר מצב שבו בן הזוג מקבלמחצית מהנכס הפרטי, גם אם קיימת צוואה, ואפילו 75% מהנכס במידה ואין צוואה, וזאת על חשבון הילדים.
  4. פרוצדורה עלולה להביא לביטול הסכם הממון :העדר אישור בדרך הנכונה עלול להביא לספקות לגבי תוקפו !

כל האמור תקף על אחת כמה וכמה על בני זוג ידועים בציבור, אשר לא חל עליהם חוק יחסי ממון בין בני זוג.

הדרך לעריכת הסכם מפורט וראוי היא לקיים מפגש אחד לפחות של שיחה על צרכי הצדדים, העברת טיוטה ופגישה נוספת. הליך שכזה מבטיח לצדדים שקולם יישמע ויבוא לידי ביטוי בהסכם, כאשר במקרה של חילוקי דעות עו"ד שהינו מגשר יוכל אף לסייע בעניין זה.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

 

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה, ירושה ומקרקעין משנת 2002.

אולי יעניין אותך גם…

העברת כספים בין הורה לילד – הלוואה או מתנה?

העברת כספים בין הורה לילד – הלוואה או מתנה?

בימינו זוגות צעירים נקלעים לקושי רב ברכישת דירה עבורם, והורים רבים מסייעים לילדיהם לרכוש דירה ומעניקים להם הלוואה לצורך כך. לא פעם הורים שנתנו הלוואה לילדיהם מתוך רצון כן לעזור להם, עשו כן מתוך הבנה כי ההלוואה תוחזר להם ביום מן הימים, אולם לא אחת קורה כי הילדים לא...

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

The post למה חשוב לערוך הסכם ממון אצל עו"ד מומחה? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
ייפוי כוח מתמשך: כיום ניתן לקבוע בעצמנו מי ידאג לנו בעתידhttps://ablawoffice.co.il/%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99%D7%99-%D7%9B%D7%95%D7%97-%D7%9E%D7%AA%D7%9E%D7%A9%D7%9A/%D7%99%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%9B%D7%95%D7%97-%D7%9E%D7%AA%D7%9E%D7%A9%D7%9A-%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%9F-%D7%9C%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2-%D7%91%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%A0%D7%95/ Sun, 20 Jan 2019 08:42:37 +0000 http://ablawoffice.co.il/?p=1888עד לאחרונה - אדם שאיבד את צלילות דעתו ויכולתו לקבל החלטות...

The post ייפוי כוח מתמשך: כיום ניתן לקבוע בעצמנו מי ידאג לנו בעתיד appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

עד לאחרונה – אדם שאיבד את צלילות דעתו ויכולתו לקבל החלטות על עצמו עקב תאונה, מחלת זקנה או מוגבלות נפשית ומוגבלות שכלית, בני משפחתו היו צריכים לרוץ ולחפש עו"ד כדי שיגיש עבורם בקשה למינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש, ולהתנהל מול האפוטרופוס הכללי ובית המשפט לענייני משפחה.

מה קורה עם קבלת צו מינוי אפוטרופוס?

בני המשפחה נתקעים במצב שבו חשבונות הבנק נחסמים וכרטיסי האשראי מבוטלים (גם במקרה שקיים חשבון בנק משותף), והמשפחה נדרשת לקבל את אישור בית משפט מראש בכל מיני מצבים כמו ניהול חשבון הבנק, טיסה לטיול משפחתי לחו"ל, המשך מימון כספי של הילדים ועוד…

המשמעות היא שעל האפוטרופוס להתעסק עם כל הבירוקרטיה של פנייה לבנקים, להסדיר הרשאות לחיוב בבנקים או הוראות קבע בחברות האשראי, לפקסס לנותני השירותים את הרשאות החיוב, ובינתיים לשלם בעצמו את כל העלויות של נותני השירותים, דבר שיכול לקחת כמה חודשים טובים במקרה הטוב.

מצב זה גורם למצב לא נעים שהמדינה הופכת להיות חלק ממערכת היחסים האישית והמשפחתית. במקום שהמשפחה תוכל לקבל החלטות על פי שיקול דעתה לטובת האדם שמונה לו אפוטרופוס – המשפחה צריכה לקבל אישור מהמדינה לגבי בקשות שונות שמונחות בפני בית המשפט, והדבר יוצר סרבול בהליך הבירוקרטי, באופן שנמנע מאדם מלעשות שימוש בכספו כראות עיניו.

כיום אדם יכול לקבוע בעצמו מי ידאג לו בעתיד באמצעות עריכת ייפוי כוח מתמשך

בעקבות תיקון 18 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב – 1962 החל מחודש אפריל 2017 המחוקק מאפשר לכל אדם מעל גיל 18, כשהוא צלול ובר דעת, לשלוט על חייו ולקבוע בעצמו מה יהיה איתו בשלב שהוא לא יהיה מסוגל לקבל החלטות עבור עצמו עקב הידרדרות במצבו הבריאותי והקוגניטיבי.

הדרך לעשות זאת היא באמצעות עריכת מסמך משפטי אצל עו"ד שעבר הכשרה מיוחדת על ידי האפוטרופוס הכללי ששמו "ייפוי כוח מתמשך".

לכן, צריך עורך דין לכתיבת ייפוי כוח מתמשך אם חשוב לאדם להחליט בעצמו על זהות מיופה הכוח שיטפל בענייניו בעתיד ואף כיצד יטופלו ענייניו כאשר הוא לא יוכל לעשות כן בעצמו.

לשם הדוגמא, כיום אדם יכול להחליט אם הוא מעוניין להישאר בביתו ולא בבית אבות, זהות הרופא שיטפל בו, כיצד ינוהלו עסקיו ורכושו כשהוא לא יוכל לנהלם בעצמו, ועוד.

מדובר, למעשה, ב"צוואה לחיים", כאשר המסמך הנ"ל ייכנס לתוקף בעת שבה האדם כבר לא יוכל להבין בענייניו, ולשם כך יהיה צורך בחוות דעת מומחה לפי החוק.

אולם, כשאין ייפוי כוח מתמשך – עדיין אין מנוס מהגשת בקשה למינוי אפוטרופוס לבית המשפט באמצעות עו"ד, וליתן לבית המשפט להחליט מי יהיה האפוטרופוס ולמה יוסמך.

חשוב לציין, כי הייפוי כוח מתמשך ניתן יכול לערוך כיום בנחת ובשקילות דעת, ואילו לגבי מינוי אפוטרופוס יצטרכו בני המשפחה בשלב הקושי וההתמודדות עם המצב הרפואי הפתאומי אליו נקלע יקיריהם להיעזר בשירותיו של עו"ד שיפנה עבורם לבית המשפט בבקשה למינוי אפוטרופוס.

אז למה להמתין לשעת משבר? כרגע זו שעת כושר עבורך, אז לך תדע? לך תחתום !

צריך עורך דין לכתיבת ייפוי כוח מתמשך – כיום ניתן להסדיר ייפוי כוח מתמשך רק באמצעות עו"ד שקיבל הסמכה מיוחדת על ידי האפוטרופוס הכללי, משרד המשפטים.

הסדירו כבר כעת ייפוי כוח מתמשך לכם וליקירכם!

עורכת דין איילת בדני הינה מראשוני עורכי הדין שעברו את ההכשרה מטעם האפוטרופוס הכללי ומוסמכת להחתים על ייפויי כוח מתמשך.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה, ירושה ומקרקעין משנת 2002, מוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך.

נערך בחודש דצמבר 2018

אולי יעניין אותך גם…

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

The post ייפוי כוח מתמשך: כיום ניתן לקבוע בעצמנו מי ידאג לנו בעתיד appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
פעולות חשובות להימנעות מסכסוכים משפטיים עתידייםhttps://ablawoffice.co.il/%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9f/%d7%a4%d7%a2%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%9e%d7%a0%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a1%d7%9b%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%98/ Tue, 23 Aug 2022 09:13:03 +0000 https://ablawoffice.co.il/?p=5374ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי...

The post פעולות חשובות להימנעות מסכסוכים משפטיים עתידיים appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

כולנו מכירים את הביטוי הידוע "הקדים תרופה למכה", דהיינו – נקט מבעוד מועד צעדים שנועדו להתמודד עם קושי צפוי.

מקור הביטוי הוא במדרש על סיפור מגילת אסתר. על פי המסופר בתלמוד (מגילה יג ב), הקב"ה דאג מראש שבספרי ההיסטוריה של הממלכה יירשם שמו של מרדכי היהודי כמציל המלך, ובכך "הקדים רפואה למכה", והבטיח שהיהודים יינצלו מן הגזירות.

כך נוהג הקב"ה תמיד בקשר לעם ישראל, שלפני שנגזרת עליהם גזרה רעה כבר מוכנה התרופה לכך, כאשר תפקידנו לעשות השתדלות ולהימנע מסכסוכים משפטיים עתידיים.

במקרים רבים אנשים נאלצים לעבור מסכת ייסורים בהליכים משפטיים שברובם הם מבינים בדיעבד כי אילו הם היו נוקטים הליכים מקדמיים ועורכים מסמכים משפטיים אצל עו"ד מומחה, ייתכן כי היו נמנעים מהם הוצאות כספיות והרבה עגמת נפש.

הנני עו"ד ומגשרת משנת 2002 וחדורת אמונה לעשות את הדברים אחרת. היעד שלי בחיים הוא לפתור סכסוכים ומחלוקות בדרך של שלום, שקיפות והוגנות, ולהנגיש מידע לגבי המסמכים המשפטיים החשובים שרצוי שכל אחד מאיתנו יערוך כדי לקבל אחריות על חיינו ולנסות להימנע מסכסוכים בעתיד – מה שנקרא "להתכונן לפני ליום שאחרי".

לדאבוני, למדתי עם הזמן שלא תמיד ניתן להוציא את הצדק בערכאות המשפטיות. הן מניסיוני כעורכת דין והן ובעיקר מניסיוני האישי במסגרת הליך גירושין מורכב שעברתי.

לכן, שמתי לעצמי מטרה להשכין שלום בין איש לרעהו בכל תחום ובפרט כאשר מדובר בבני משפחה, ולשם אני חותרת בכל דרך אפשרית.

לפיכך, על מנת לסייע לאנשים להימנע מסכסוכים משפטיים עתידיים אני מעניקה מעטפת שלמה של שירותים ומסמכים משפטיים, שעליהם נאמר גם הביטוי "יפה שעה אחת קודם" כגון:

  1. הסכמי גירושין או הסכם שלום בית לחילופין גירושין (כן…כן… לא חייבים ישר להתגרש) במסגרת הליכי גישור או ניהול מו"מ עם הצד השני. בדרך זו אתם אלה שמחליטים מה יהיה כתוב בהסכם שלכם ולא משאירים זאת להחלטת השופט. כמובן שבדרך זו אתם חוסכים זמן יקר וכסף עם מינימום פגיעה רגשית בכם ובילדיכם.
  2. הסכם ממון לזוגות לקראת נישואין/זוגות נשואים בדגש על זוגות בפרק ב' – הסכם שהוא הרבה מעבר להסדר בנוגע לרכוש וקצרה היריעה.
  3. הסכם חיים משותפים לידועים בציבור – גם אם אתם חושבים שאתם לא ידועים בציבור, בימ"ש עלול לראות אתכם כידועים בציבור בהגדרה המשפטית וכשותפים לרכוש ולחובות, אפילו אם לא הייתה כל כוונה לכך מצדכם.

כבר היו מקרים שבית המשפט הכיר בזוג כידועים בציבור שהיו יחד 3 חודשים בלבד!!, אז למה לקחת סיכון בעצמכם ולהגדיל סיכוי של סכסוך בין ילדיכם לבין בן הזוג שנותר בחיים?

  1. הסכמי הורות – למי שמתעניין בהבאת ילדים לעולם עם שותף להורות (לא בן זוג) מונע הרבה חילוקי דעות.
  2. צוואות אישיות לכל סטטוס לרבות גרושים. גם לאחר הגירושין ייתכן מצב בו הגרוש/ה עלול/ה לקבל את רכושכם על פי החוק.
  3. צוואות הדדיות לזוגות נשואים ו/או ידועים בציבור שרוצים להבטיח בלעדיות על הרכוש מבלי שילדינו יהפכו להיות שותפינו לרכוש לפי החוק, מה שמאפשר להם לחלק את הרכוש בעודנו בחיים. במקרה שיש ילדים קטינים יורשים – כל פעולה תידרש לאישור בית המשפט.
  4. הסכם בין יורשים – רלוונטי במקרה שרוצים להגיע להסכמות שונות לגבי חלוקת הרכוש ולחסוך במסים.
  5. ייפוי כוח מתמשך המהווה חלופה לאפוטרופסות, הינו מסמך חובה לכל אדם כי הוא מעניק לנו את הזכות להחליט בעצמנו כיום כיצד ינוהלו עניינינו האישיים, הרכושיים והרפואיים ומי ינהלם ביום שחלילה וחס לא נוכל לקבל החלטות בעצמנו. תחשבו לעצמכם – מי לא היה רוצה שתהיה לו שליטה על חייו גם כאשר הוא לא יהיה צלול בדעתו?
  6. מסמך הבעת רצון – מאפשר לזוגות הורי קטינים (דוגמת המקרה של הילד איתן בירן, אסון הרכבל באיטליה), חד הוריים ולאפוטרופוס שהוא בן משפחה של החסוי, להביע את רצוננו מי יהיה מחליפנו, כאשר לא נוכל עוד לתפקד.
  7. עסקאות במקרקעין (נדל"ן) – הינו תחום הכרחי בעיניי לעו"ד העוסק בדיני משפחה וירושה, כדי שניתן יהיה לבחון כל מקרה לגופו אם עדיף לבצע למשל עסקת העברה אגב גירושין לזוגות מתגרשים או מכר רגיל, עריכת הסכמי מתנה בחיים או לכלול את הנכס בצוואה ועוד.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה וירושה ומקרקעין משנת 2002, מוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך וגירושין בשיתוף פעולה.

אולי יעניין אותך גם…

איך מתגרשים?

איך מתגרשים?

ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי…

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

The post פעולות חשובות להימנעות מסכסוכים משפטיים עתידיים appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
איפה כדאי להתגרש ? – בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני ?https://ablawoffice.co.il/%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9f/%d7%90%d7%99%d7%a4%d7%94-%d7%9b%d7%93%d7%90%d7%99-%d7%9c%d7%94%d7%aa%d7%92%d7%a8%d7%a9/ Tue, 23 Aug 2022 08:54:23 +0000 https://ablawoffice.co.il/?p=5368ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי...

The post איפה כדאי להתגרש ? – בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני ? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

כאמור במאמרי "מרוץ סמכויות בהליך גירושין" בחירת הערכאה המשפטית תהיה על פי נסיבות ספציפיות של כל מקרה ומקרה.

ובכל זאת, להלן מספר הבדלים עקרוניים בין שתי הערכאות:

  • סדרי הדין

הבדל ראשוני בולט בין שתי הערכאות הוא בהתנהלות וסדרי הדין כאשר מוגשת בפניהם תביעה.

בבית משפט – הכל בכתב! קיימת חובה להגיש תצהיר בכל מסמך המוגש. השיח הוא יותר בין השופט לבין באי כוח של בעלי הדין, ופחות עם בעלי הדין.

בבית דין – אין צורך בהגשת תצהירים ו/או כתבי טענות. הכלל התלמודי – "מפיו ולא מפי כתבו" מתייחס לעדים – במצב זה אפשר תמיד להפתיע את הצד השני כי לא רואים תצהיר מראש. קולו של הלקוח נשמע בעיקר בפני הדיינים.

עקרון התקדים המחייב

סעיף 20 לחוק יסוד: השפיטה קובע את עקרון התקדים המחייב, באומרו:

(א) הלכה שנפסקה בבית משפט תנחה בית משפט של דרגה נמוכה ממנו.

(ב) הלכה שנפסקה בבית המשפט העליון מחייבת כל בית משפט לרבות בית המשפט לענייני משפחה, זולת בית המשפט העליון.

פסקי הדין של בית המשפט העליון משפיעים לא רק על המחלוקת הספציפית שהובאה להכרעתו, אלא גם על הנורמה הכללית בנושא זה.

פסקי דין של בית משפט אינם מחייבים בתי משפט באותה דרגה. הם אינם בגדר תקדים מחייב, אך פעמים רבות ניתן להביאם כסיוע לטענה המועלית בפני בית המשפט.

מנגד, בתי הדין הרבניים האזוריים לא מחויבים להלכות בית הדין הגדול, וכל הרכב בבית הדין הגדול יכול לפסוק הלכה הנוגדת הלכה שנפסקה על ידי הרכב אחר בגדול.

  • מזונות אישה

האישה יכולה לבחור להגיש תביעת מזונות אישה בבית המשפט או בבית הדין. שתי הערכאות פוסקות לפי הדין האישי (דין תורה).

אולם, הפרשנויות של 'הדין האישי' שונות בין שתי הערכאותבית המשפט דן בעיקר לפי תקדימים של בית המשפט העליון (עקרונות השוויון), ואילו בית הדין מעיין במקורות ההלכה, ואינו רואה עצמו כבול לתקדים של ערכאה כלשהי.

שאלת המזונות מוכרעת בהליך דו שלבי. קודם נבדקת השאלה האם זכאית האישה למזונות באופן עקרוני, ורק אחר כך מהו גובה המזונות המגיע. לעיתים, אמנם זכאית האישה למזונות, ואולם בפועל, למשל בשל הכנסתה, לא תקבל כל סכום ממשי.

התנאי לזכאות למזונות אישה:

השאלה הראשונה מובילה בעצם לשתי שאלות נפרדות. האחת, האם מדובר בכלל במצב אישי המעניק זכות למזונות, כלומר האם מדובר בנישואין תקפים. והשנייה, האם לא התרחש אירוע או נעשה מעשה כלשהו הפוטר את הבעל מחובת המזונות.

השאלה הראשונה נוגעת לדיני נישואין, השאלה השנייה מתייחסת לסוגיית "המורדת".

כלומר, לאחר שנקבע שמדובר בנישואין תקפים וכשרים יש לבחון אם לאישה יש עילת גירושין מוצדקת וכי הם גרים יחד, אלא אם האישה מוכיחה שיש לה סיבה שהיא אינה מתגוררת עימו (במקרה של אלימות) לפי בית הדין. ככלל, אם הגבר עוזב את הדירה – חייב במזונות האישה, אם האישה עוזבת – היא מאבדת את מזונותיה, אלא אם הוא אלים.

בבית המשפט – המגורים המשותפים הם אמנם יוצרים את חובת המזונות, אולם מספיק סיבה קלה כ"נוצה" לעזיבת האישה את הבית ולחיוב הבעל במזונות אישה (פס"ד מילר).

גובה המזונות:

הכלל הבסיסי על פי הדין האישי הוא "עולה עמו ואינה יורדת עמו", כלומר: הבעל חייב לתת לאישה, כל זמן שהיא נשואה לו, רמת חיים בהתאם לרמת החיים בה חיו לפני הפירוד.

בבית המשפט – הכנסותיה בפועל, פוטנציאל השתכרותה והוצאותיה של האישה נבחנים לצורך קביעת מזונותיה.

בית הדין – לא מדקדק, אלא קובע את סכום מזונות על דרך האומדנה. "צאי מעשה ידיך במזונותיך". הבעל אמור לקבל את הכנסות האישה תמורת המזונות. אישה יכולה להגיד "אינני ניזונת ואיני רוצה", ואז הבעל לא חייב ליתן לה מזונות.

  • חלוקת רכוש

הדין החל בענייני רכוש על שתי הערכאות – הלכת השיתוף (לגבי זוגות שנישאו לפני ינואר 1974) או לפי חוק יחסי ממון (לגבי זוגות נשואים אחרי ינואר 1974 או שהינם לקראת נישואין, ובלבד שלא חתמו על הסכם ממון).

חוק יחסי ממון – חוק שקובע הסדר איזון משאבים של הרכוש שנצבר אחרי הנישואין שהוא שייך לבני הזוג בחלקים שווים (גם אם הוא רשום רק על שם אחד מהם), למעט ירושות, מתנות ונכסים שהיו לבן הזוג מלפני הנישואין.

חזקת השיתוף – יציר פסיקה, החזקה היא שהצדדים הסכימו על שיתוף ברכוש בחלקים שווים אלא אם הוכח אחרת.

בהקשר ל'ידועים בציבור' – הסמכות היא רק לבית המשפט. חלה הלכת השיתוף ויש להוכיח את עצם היותם ידועים בציבור (חיי משפחה, משק בית משותף – מאמץ משותף) וכוונת שיתוף ספציפית לגבי כל נכס, ככל שלא חתמו על הסכם ממון.

ישנם מקרים שישנן נסיבות מיוחדות המצדיקות חלוקה לא תהיה שוויונית של הרכוש (סעיף 8 לחוק יחסי ממון) כגון: אלימות והברחת רכוש.

בית המשפט הוא הערכאה המועדפת בד"כ עבור נשים בכל הקשור לחלוקת הרכוש, מוניטין, זכויות סוציאלית ומזונות אישה.

בבית הדין – מוסמך לדון ברכוש אם נכרך מפורשות לתביעת הגירושין כדין. הסכמת הצדדים לא מספיקה כדי לדון אחרי הגירושין (פס"ד סימה לוי).

בית הדין דן כביכול ברכוש לפי הדין האזרחי בהתאם לחוק יחסי ממון ולהלכת בבלי (הלכת השיתוף), אולם הוא לעיתים מכניס את הפרשנות של הדין האישי לתוך הדין האזרחי.

  • פירוק שיתוף/מדור ספציפי

לבית הדין סמכות ייחודית האישה יכולה לקבל צו למדור ספציפי במסגרת תביעה למזונות אישה או תביעה לשלום בית.

ואולם אף על פי שהבעל חייב לספק לאשתו מדור לפי כבודה, הוא אינו חייב לספק לה מדור ביישוב שגרה בו בעבר, והוא יכול לשנות את מקום המגורים ליישוב אחר. רק אם בית הדין התרשם שיש סיכוי לשלום בית.

ככלל, בית הדין מאפשר לאישה לגור בדירה של בני הזוג לעיתים עד תום הליך הגירושין, וכך נמנעת מכירת הדירה לפני מתן הגט. לכן, יש מקרים שאישה תעדיף לפנות בתביעה למזונות אישה ולמדור ספציפי לבית הדין במקום להגיש תביעה לפירוק שיתוף המקרקעין לבית המשפט.

בבית המשפט אין הליך של צו למדור ספציפי, אלא רק תביעה לפירוק שיתוף.

עלולה להיווצר התנגשות בין פסק דין של בית משפט אשר יחייב את מכירת הדירה לבין בית הדין אשר יתן צו מניעה כנגד הפירוק במסגרת סמכותו לפסוק מזונות. בהתנגשות בין שתי הערכאות – המדור הספציפי יגבר.

  • החזקה וחינוך ילדים

שתי הערכאות דנות בנושא החזקת (משמורת( הילדים על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות.

משמורת ילדים היא העניין היחיד, אשר הוכר על ידי בית המשפט כעניין הכרוך מעצם טיבו וטבעו בגט, מאחר ואין כל אפשרות להפריד את החיים המשותפים מבלי להכריע בשאלה אצל מי יישארו הילדים.

כלומר, אם הוגשה תביעת גירושין הסמכות הייחודית לדון בעניין משמורת הילדים תהיה לבית הדין, בתנאי שאכן תביעת הגט קדמה לתביעה בעניין זה בבית המשפט.

אם יתעוררו בעתיד מחלוקות בין הצדדים לעניין זה גם אז הן יידונו בבית הדין.

ואולם, חינוך הילדים אינו כרוך מעצם טיבו וטבעו לגט, ולכן אם מגיש התביעה בבית הדין לא כרך עניין זה במפורש בתביעת הגט שלו, הצד השני חופשי לפתוח הליכים בבית המשפט.

הדבר יוצר מצב אבסורד בו צד אחד הגיש תביעה לגט בבית הדין ועל כן תידון שם גם שאלת משמורת הילדים, ואילו הצד השני הגיש תביעה בעניין חינוך הילדים בבית המשפט.

בן הזוג שהחזיק בילד לפי הכרעת בית הדין יחויב לחנכו לפי הכרעת בית המשפט.

כשמוגשת תביעת להחזקת ילדים בבית המשפט היא כוללת גם את עניין החינוך באופן אוטומטי, לעומת זאת כאשר מוגשת תביעה לבית הדין אשר הינו הסמכות החריגה, אז רק אם יציינו במפורש כי הכוונה גם לחינוך הילדים רק אז יוכל בית הדין לדון בכך.

שתי הערכאות לוקחות בחשבון שיקולים של עקרון טובת הילד וחזקת הגיל הרך (ילדים צעירים מגיל 6 יהיו בחזקת האם מלבד מקרים חריגים). אולם בית המשפט נוטה יותר למצוא את נקודת השוויון בין שני ההורים בכל הנוגע למשמורת על הילדים עם השינויים בחוק חזקת הרך ועל פי המלצות ועדת שניט.

לעומת זאת, בבית הדין חל העיקרון הבת – אצל אימה לעולם והבן – אצל אביו כל זמן שזה לא סותר את טובת הילד. בפרקטיקה – בית הדין פועל לפי תסקיר פקידת הסעד.

שתי הערכאות נעזרות בחוות דעת של עובדת סוציאלית, פסיכולוג, ומבחני מסוגלות הורית.

  • מזונות ילדים

הדין האישי (דין תורה) חל על מזונות ילדים, כאשר סמכות הדיון המקורית היא לבית המשפט.

עד לפסיקה תקדימית אחרונה בחודש יולי 2017, האב היה נושא במזונות הילדים באופן אבסולוטי, ללא קשר ליכולת הכלכלית של האב.

בעקבות מהפכה בתחום דיני המזונות נקבע לראשונה על ידי בית המשפט העליון כי אב לא ישלם מזונות כאשר משמורת הילדים משותפת ורמת ההשתכרות דומה.

לפי הפסיקה הרווחת החל מגיל 6 – על שני ההורים לשאת בתשלומי מזונות הילדים, וזאת לפי רמת ההשתכרות של כל אחד מהם, היכולת הכלכלית של כל אחד מהם, וגם ביחס לזמני השהייה של כל אחד מהם עם הילדים.

לפני הגיע הילדים לגיל 6 – האב נושא במזונות, אולם מתחשבים בזמני השהות של הילדים אצלו ומפחיתים בהתאם במזונות.

בבית המשפט – האישה תימצא כשווה לבעל ביכולתה לשאת בנטל המזונות מכוח עיקרון השוויון.

לבית הדין הייתה סמכות מקבילה לדון במזונות ילדים רק אם ניתנה הסכמת שני הצדדים. מזונות ילדים אינם ניתנים לכריכה במסגרת תביעת הגירושין, אלא רק מזונות השבה אפשר לכרוך (הלכת שרגאי).

בחודש ספטמבר 2019 פסק העליון כי הלכת שרגאי נותרה בעינה, לפיה הסמכות המקורית היא לבית המשפט. כלומר, להורה האחר ולילדים יש זכות להעביר את הדיון במזונותיהם לבית המשפט גם אם אחד ההורים הגיש תביעת מזונות ילדים לבית הדין יחד עם תביעת גירושים, וזו תגבור על התביעה שהוגשה לבית הדין.

כלומר, בית הדין ירכוש סמכות אך ורק אם קיימת הסכמה של בני הזוג להידון אצלו, ואם נכרכו כדין לתביעת הגירושין מזונות השבה. בכך עצר העליון את "מרוץ הסמכויות" בכל הנוגע לתביעות מזונות ילדים.

נוכח האמור לעיל, מובן כי עורך דין מומחה לענייני משפחה יצטרך לבחון היטב את נסיבות המקרה שיגיע לפתחו ולהתאימו לערכאה המשפטית המתאימה כדי לפעול לטובת לקוחו על הצד הטוב ביותר.

האמור במאמר הינו נכון לחודש נובמבר 2019.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה, ירושה ומקרקעין משנת 2002, מוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך.

אולי יעניין אותך גם…

איך מתגרשים?

איך מתגרשים?

ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי…

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

The post איפה כדאי להתגרש ? – בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני ? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
מרוץ סמכויות בהליך גירושיןhttps://ablawoffice.co.il/%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9f/%d7%9e%d7%a8%d7%95%d7%a5-%d7%a1%d7%9e%d7%9b%d7%95%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%9a-%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9f/ Tue, 23 Aug 2022 08:48:14 +0000 https://ablawoffice.co.il/?p=5360ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי...

The post מרוץ סמכויות בהליך גירושין appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

כידוע במדינת ישראל קיימות שתי ערכאות מקבילות העוסקות בענייני משפחה, בתי הדין הדתיים (לדוגמא: ליהודים בית הדין הרבני, לערבים בית הדין השרעי וכו'), ובתי המשפט לענייני משפחה.

המצב הינו אבסורד שבמדינה אחת יש למעשה 2 חוקים כי אין הפרדה בין דת למדינה. במדינתנו חלים 2 דינים: הדין האישי והדין האזרחי (הדין הטריטוריאלי).

הדין אישי: דין העדה הדתית אליה משתייך אדם. יהודים – דין תורה.

דין אזרחי טריטוריאלי: כל מי שנמצא בטריטוריה של המדינה יחול עליו דין אחד ללא קשר לדתו.

במדינתנו יש פיצול כפול בדיני משפחה. הפיצול הראשון: שאלת הסמכות – ערוץ אזרחי מול ערוץ דתי. הפיצול הנוסף: שאלת הדין – איזה דין חל בכל נושא ונושא בנפרד – דין אישי  מול דין אזרחי.

ישנה נטייה לחשוב שבית הדין פוסק רק לפי הדין האישי (דין תורה) ובית המשפט פוסק לפי הדין האזרחי (חוק יחסי ממון, חוק המזונות, חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות), אולם לא כך הדבר כאמור.

ישנן סוגיות משפטיות ששתי הערכאות דנות לפי אותו דין, בין אם זה הדין האישי (דין תורה) ובין אם זה הדין האזרחי, כאשר התוצאה המשפטית היא שונה בין בית הדין לבין בית המשפט, מאחר שקיים הבדל בפרשנות של הערכאות המשפטיות את אותו הדין, דבר שיוצר הבדלים בין התוצאות הצפויות בערכאות השונות, ואף בינם לבין עצמם.

בישראל קיימת דעה גורפת כי רצוי לנשים להזדרז ולהגיש תביעה בבית המשפט, ואילו לגברים מומלץ לפתוח תיק בבית הדין, לאור הסברה הרווחת שבית הדין מצדד בגברים, בעוד שבית המשפט נוטה לצדד בנשים.

ההמלצה הטובה ביותר שייתן לכם כל עורך דין לענייני משפחה היא פשוט לא להקשיב לכל אותן עצות אחיתופל.

על אף שנהוג לחשוב שאישה שמתגרשת צריכה לפנות תמיד לבית המשפט כדי למצות את זכויותיה, העניין אינו חד משמעי אלא תלוי נסיבות ותלוי שינויים שחלים ברוח הפסיקה. יש מקרים שדווקא כדאי לאישה לפנות לבית הדין, שכן רק בית הדין יוכל לתת לה את הסעדים שהיא זקוקה להם.

כולם בטוחים שאישה בוגדת מפסידה הכל בבית הדין. אבל בסך הכל היא מפסידה את כתובתה. ואם חשוב לאישה להתגרש מהר, אז דווקא עדיף לה לפנות לרבני.

לפיכך, בחירת הערכאה המשפטית תהיה על פי נסיבות ספציפיות של כל מקרה ומקרה.

סכסוך בין בני זוג יכול להידון בשתי הערכאות כאמור, אך שתי הערכאות לא יכולות לדון באותו העניין בו זמנית. לכן, עומדת בפנינו האפשרות לנקוט הליכים בבית המשפט ו/או בבית הדין, דבר שגורם למרוץ סמכויות בין שתי הערכאות, אשר כל אחת מושכת לכיוונה.

להלן מספר סוגי סמכויות שיפוט: –

א. ייחודית – סמכות ייחודית של בית דין לדון בכתובה, נישואין וגירושין (לרבות גט לחומרא לזוגות יהודים שנישאו בנישואין אזרחיים ו/או פרטיים).

סמכות ייחודית של בית המשפט לדון בהתרת נישואין (במקרה של ספק יהודי או לא יהודי), מזונות יהודים בני אותו מין, חוק לקביעת גיל, חוק גיל נישואין, תביעת אבהות, תביעה להחזרת קטין חטוף, אימוץ ילדים.

ב. מקבילהעניינים המצויים בסמכות מקבילה שניתן לדון בהם הן בבית הדין והן בבית המשפט כמו החזקת ילדים, מזונות אישה, צווי הגנה לפי חוק למניעת אלימות במשפחה. הסמכות מקבילה לבית הדין במקרה שהצדדים בהסכמה הקנו לו סמכות לדון בענייני מעמד אישי, שאין לו סמכות ייחודית.

ג. נכרכת – לבית הדין יש סמכות שיפוט אגב גירושין ייחודית בכל ענין הכרוך בתביעת הגירושין. בכריכה יש להבחין בין שתי קטגוריות:

  1. עניין הכרוך מטבעו ומטיבו (רק משמורת ילדים) נכרך אוטומטית גם אם לא צויין במפורשות בתביעת הגירושין, ובלבד שתביעת הגירושין הוגשה ראשונה לבית הדין לפני שהוגשה תביעת משמורת ילדים לבית המשפט.
  2. עניין הנכרך מפורשות בפועל – כריכה מפורשת שיש לציין בתביעת הגירושין (מזונות אישה, חינוך, ענייני רכוש, הסדר משאבים לפי חוק יחסי ממון), ובלבד שתביעת הגירושין כנה, הכריכה כנה וכדין.

על המבקש לבצע את הכריכה להוכיח קיום של שלושה תנאים מצטברים:

  1. כנות התביעה – על הבעל להוכיח כי הוא בעל רצון אמיתי להתגרש ולא מתוך רצון לחסום את האישה מלפנות לבית המשפט.
  2. כנות הכריכה – כריכה נחשבת לכריכה כנה אם נעשתה כדי להימנע מהתדיינויות בשתי ערכאות נפרדות ועל מנת לרכז את כל העניינים בפני ערכאה אחת.
  3. הכריכה נעשתה כדיןיש לוודא כי מדובר בתביעה אשר ניתן לכרוך אליה, כאשר העיקרון המנחה בכריכה הוא "הלכת הטפל ההולך אחרי העיקר", ואומר שבמקרה שיש לערכאה כלשהי סמכות בתביעה העיקרית, יש לה סמכות לדון גם בעניינים הטפלים הנובעים ממנה.

ד. נמשכת – בסוגיות בעלות אופי מתמשך מוקנית לבית הדין/המשפט ש"דן ופסק" סמכות להמשיך באותה סוגיה בהמשך, כלומר – אין סופיות דיון ויש להצביע על שינוי נסיבות מהותי כדי לפתוח מחדש את הסוגיה שהוכרעה (מזונות אישה, מזונות ילדים, תביעה עצמאית של קטינים למזונות, חינוך ומשמורת ילדים). הסמכות הנמשכת נובעת מתוך עיקרון הכיבוד בין הערכאות.

מרוץ סמכויות בהליך גירושין – מהו?

בהליך גירושין הראשון מבני הזוג, שמגיש תביעה או פותח תיק (לאחר הגשת בקשה לישוב סכסוך – ראו מאמרי "הליך ישוב סכסוך"), הוא זה שמקבל יתרון יחסי על בן הזוג השני, והמקום בו הוגשה התביעה או נפתח התיק הוא המקום בו יתקיימו הדיונים הקשורים לסכסוך או למחלוקת.

אולם, הערכאה הראשונה שפוסקת החלטה בענייני הסמכות היא זו שגוברת על השנייה, אלא אם כן יש "טעם מיוחד" (כגון פגם בהליך של ההכרעה בסמכות).

דהיינו – אישה יכולה להגיש ראשונה תביעת רכוש בבית המשפט, והגבר הגיש תביעת גירושין אליה כרך כדין את תביעת רכוש בבית הדין אחרי האישה, ובית הדין הכריע לפני בית המשפט כי הסמכות נתונה בידיו, ובדרך זו בית הדין רכש סמכות לדון בתביעת הרכוש!

ברור לכולנו שמי שמשלם בזמן וכסף על מרוץ הסמכויות ומרוץ ההחלטות הם אנחנו – "בעלי הדין", שנאלצים לפצל הליכים בשתי הערכאות, משמע – לשלם בכפל בשתי הערכאות ולנהל הליכים כפולים ומייגעים, כי לכל ערכאה יש את האינטרסים שלה.

ומכאן המונח "מרוץ הסמכויות', שעיקרו מי מבין הצדדים בוחר ראשון את הסמכות של הערכאה המשפטית אשר הוא חושב שהיא הכי טובה בעבורו לדון בסכסוך.

האמור במאמר הינו נכון לחודש נובמבר 2019.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה, ירושה ומקרקעין משנת 2002, מוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך וגירושין בשיתוף פעולה.

אולי יעניין אותך גם…

איך מתגרשים?

איך מתגרשים?

ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי…

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

The post מרוץ סמכויות בהליך גירושין appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
האם הלכת בע"מ 919/15 מהווה שינוי נסיבות להפחתת מזונות שנקבעו בהסכם גירושין כולל?https://ablawoffice.co.il/%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9f/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%94%d7%9c%d7%9b%d7%aa-%d7%91%d7%a2%d7%9e-919-15-%d7%9e%d7%94%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%a9%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%99-%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%94%d7%a4%d7%97/ Mon, 17 Dec 2018 18:00:51 +0000 http://ablawoffice.co.il/?p=1592ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי...

The post האם הלכת בע"מ 919/15 מהווה שינוי נסיבות להפחתת מזונות שנקבעו בהסכם גירושין כולל? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי ובפרשנותו הנוהגת בכל הקשור לחיוב אב יהודי במזונות ילדיו הקטינים בגילאי 6 עד 15. ע"פ הלכה זו חיוב הורים במזונות ילדיהם לא יוטל בהכרח על האב אלא על ההורים יחדיו בהתייחס ליכולתם הכלכלית ואופן חלוקת האחריות ההורית ביניהם.

אומנם פסק הדין דן בקטינים המצויים במשמורת משותפת של הוריהם, ואולם נראה כי השלכותיו רחבות יותר ומתייחסות אף לחיובי מזונות במשמורת שאינה משותפת ואף כאשר הסדרי הראיה אינם שווים או דומים.

רוב רובם של שופטי בית המשפט לענייני משפחה סברו כי אין תחולה רטרואקטיבית להלכת 919/15 ביחס לפסקי דין חלוטים למזונות שניתנו עובר לאותה הלכה. אותן ערכאות הבהירו, כי אין מקום להחלת ההלכה החדשה כאשר עסקינן בהסכם גירושין הכולל הסכמות לעניין מזונות הצדדים.

בד בבד הובהר ע"י ערכאות הערעור המחוזיות כי כל עוד פסק הדין למזונות אינו חלוט, היינו, אף שניתן קודם הלכת 919/15 עדיין עומד ערעור בעניינו, די בכך על מנת שערכאת הערעור תורה על החזרת הדיון לערכאה הדיונית לצורך בירור השלכת הלכת 919/15 על נסיבות הנדון ויישומה.

דיעה אחרת בסוגיה זו הושמעה ע"י כב' הש' עובד אליאס מבית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה, כי " ככל שתיק שהסתיים בו הדיון מגיע לבית המשפט בתביעה לשינוי המזונות בשל שינוי נסיבות של דין חדש שחל, יש להידרש לו ובמקרים מסויימים יכולה נסיבה זו בלבד להביא לשינוי בשיעור המזונות".

בע"מ 919/15 לא חל, איפוא, על תיקים שהסתיימו מכוח תחולה רטרוספקטיבית של דין חדש על עניינים שהסתיימו, אלא הוא חל מכוח היותו, לכשעצמו, שינוי נסיבות המצדיק שינוי בשיעור המזונות, ועפ"י הכללים הרגילים הנהוגים לעניין שינוי נסיבות.

בכל הקשור לשינוי שיעור מזונות שהוסכם בהסכם גירושין כולל, יש לילך בדרך הביניים אשר עיקרה הוא כי אך ורק אם יוכח שינוי נסיבות עובדתי יידרש בית המשפט לבחינת שיעור המזונות ובכלל זה יבחן את השלכותיה של הלכת 919/15 על שיעורם.

אשר לשינוי הנסיבות הנדרש לצורך התערבות בשיעור מזונות פסוק הובהר בפסיקה, כי עסקינן בשינוי ממשי אשר לא ניתן היה לצפותו או לשערו בעת פסיקת המזונות. כך נקבע כי נקודת המוצא לקביעה אם חל שינוי נסיבות מהותי, הוא המצב אשר שרר בעת פסיקת המזונות המקוריים, ועל הטוען לשינוי נסיבות להוכיח את המצב ששרר בעבר בעת מתן פסק הדין, וכן עליו להצביע על השינוי שחל מאז.

לסברת בית המשפט דרך הביניים אשר ראוי יהיה להלך בה בנסיבות אלו בהן נקבעו המזונות בהסכמה בין הצדדים במסגרתו של הסכם גירושין כולל, היא כי לצורך שינויי המזונות המוסכמים יהא צורך להוכיח ראשית דבר שינוי נסיבות עובדתי, אך ורק אם יוכח שינוי שכזה שומה יהא על בית המשפט להעריך ולשקול את מצב הדברים לאור המצב המשפטי הקיים כיום, היינו לרבות השפעתה של הלכת 919/15 על שיעור המזונות אותו ראוי לקבוע".

אם נבוא לסכם הדברים – כאשר עסקינן בתביעה להפחתת מזונות שהוסכמו במסגרת הסכם גירושין כולל, מטעמים של שינוי נסיבות, לא תשמש הלכת 919/15 כעילה יחידה לשינוי הנסיבות אלא אך ורק באם יוכח ראשית דבר, שינוי נסיבות עובדתי אשר בית המשפט יסבור כי יש בו להצדיק את שינוי שיעור המזונות הוא יוסיף ויבחן לצורך אומדנם גם את השפעת הלכת 919/15 על שיעור המזונות. בחינת שינוי הנסיבות העובדתי תעשה, מחד, באופן קפדני פחות, ומאידך, תוך הקפדה על דרישת תום ליבו של המבקש.

קטעים נבחרים אלה לקוחים מתוך פס"ד בע"מ 62263-10-17, 2314-11-17 של ביהמ"ש המחוזי בלוד בערעורים הדדיים על פסק דינו של בית משפט לענייני משפחה בראשון לציון (כב' הש' ד"ר ורדה בן שחר), מיום 15.6.17, במסגרתו נדחתה תביעת אב להפחתת חיובו במזונות ילדיו הקטינים אשר נקבעו בהסכם הגירושין, ובצד זה נקבע כי כספי קצבת המל"ל המשולמת עבור אחד הקטינים ומועברת לידי האם תקוזז מתוך ההוצאות החריגות של הקטין, זאת למרות שהוסכם על הצדדים בהסכם הגירושין כי הקצבה לא תשמש כחלק מהמזונות.

פסק הדין בערעור ניתן ביום 17/09/2018.

האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה, ירושה ומקרקעין משנת 2002.

 

אולי יעניין אותך גם…

איך מתגרשים?

איך מתגרשים?

ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי…

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

The post האם הלכת בע"מ 919/15 מהווה שינוי נסיבות להפחתת מזונות שנקבעו בהסכם גירושין כולל? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
גישור גירושיןhttps://ablawoffice.co.il/%d7%92%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8/%d7%92%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8-%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9f/ Sun, 20 Jan 2019 08:31:37 +0000 http://ablawoffice.co.il/?p=1883לפי הנתונים סטטיסטיים אחד מכל שלושה זוגות נשואים מתגרש לצערנו...

The post גישור גירושין appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

לפי הנתונים סטטיסטיים אחד מכל שלושה זוגות נשואים מתגרש לצערנו. הזוגות אמנם יכולים להתגרש זה מזו, אולם הם נותרים הוריהם של ילדיהם המשותפים.

כאשר צדדים בוחרים לנהל את סכסוכם בבית המשפט – כל אחד מהם נאלץ לשכור שירותי עו"ד מטעמו במחיר שנע בין 40,000 ₪ עד 120,000 ₪ ואף יותר לכל אחד מהם (לא כולל הוצאות בגין אגרות, ערעורים וכיוצ"ב), מתוך "מחשבה" שככל שהם ייקחו עו"ד יותר יקרן – הוא ישיג להם את פסק הדין הכי טוב.

אולם – בהליכים בבית המשפט אין לאף צד – לרבות לעורכי הדין – כל שליטה על פסק הדין, אשר מוכרע על ידי השופט או הדיין שמונה בתיק, אשר קורס בעצמו תחת עומס התיקים אשר נמצאים על שולחנו.

כמובן, שההליכים בבית המשפט או בבית הדין הרבני לא מתנהלים על מי מנוחות, וכל תגובה של צד אחד מול הצד האחר בין בעניינו ובין בעניין ילדיהם המשותפים גורמת לאווירה עכורה ואף לריבוי הליכים משפטיים מעבר למצופה, כלומר ההליכים המשפטיים מתפתחים לפי לשון העם: "כמו כדור שלג".

ובינתיים, במסגרת ההליך המשפטי בבית המשפט על כל המשתמע מכך, כל אחד מן הצדדים אמור לתפקד כרגיל כהורים לילדים המשותפים, כעובדים שכירים במקום העבודה או כעצמאיים, כבני משפחה וחברים, מצב שהינו קשה לכל הדעות, מאחר שכל האנרגיות השליליות מקוננות בכל אחד מהם בכל רגע נתון.

חלופה לניהול הליך הגירושין בבית המשפט הוא 'הליך הגישור', אשר מומלץ יותר במערכות יחסים נמשכות, שכן בכוחו של הליך הידברות בין צדדים, שעוד עתידים להיפגש בהמשך חייהם, להרגיע את הלהבות, לאתר את האינטרסים המשותפים של שניהם ושל כל אחד מהם לחוד, והכל בפלטפורמה שבה לאף צד אין יתרון בולט על חשבון האחר.

הליך הגישור מטבעו מאפשר סיוע בהתמודדות עם תחושת תסכול, חוסר האונים והכעס.
ההליך מסייע לצדדים לנהל את מנגנון ההורות המשותפת על פי בחירתם. הליך הגישור נותן כלים להורים להעביר מסר לילדיהם על הפרידה. הליך הגישור אף מגדיל את הסיכויים לשמירה הדדית על תנאי הסכם הגירושין מבלי לגרור האחד את רעהו לערכאות משפטיות שוב ושוב. ההליך מאפשר לשני הצדדים לסגור פרק אחד ולפתוח פרק חדש בחייהם.

בעזרת תהליך גישורי ותומך המשותף לצדדים יכולים הצדדים להשתתף באופן ישיר ופעיל בהליך הגישור ובקביעת עתידם (ועתיד ילדיהם במקרה של גירושין) במקום להיות מנוהלים על ידי בתי המשפט, בתי הדין הרבניים ועורכי הדין. בדרך זו הצדדים יכולים להשפיע גם על אופן חלוקת המשאבים ביניהם במקרה של גירושין.

במילים אחרות, בהליך גישור הצדדים הם אלה שמכתיבים את פסק דינם.

מעבר לכל היתרונות בהליך הגישור כאמור, בהליך הגישור ניתן להתנהל בצורה חסכונית ולמנוע בזבוז משאבים כספיים, בפרט כאשר הזוג עומד בפני שינוי כלכלי ולחסוך בזמן יקר ולמנוע את התארכותם של התהליכים המשפטיים לאורך השנים.

יתירה מזאת, כיום ממילא חייבים לפנות להליך גישור בטרם נקיטת הליכים משפטיים בבית המשפט או בבית הדין הרבני במסגרת חוק גישור חובה, אז תחשבו עם עצמכם – למה לבזבז זמן רב, כספים ולהעכיר את האווירה כאשר ניתן להסדיר את הסכסוך באווירה טובה, במינימום זמן וכסף?.

במקום ניהול הליכים משפטיים מתישים ויקרים ניתן בהליך גישור קצר להגיע להסכם המוגש לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני, לקבלת תוקף של פסק דין, והזוג יוצא לדרך חדשה באווירה טובה.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה, ירושה ומקרקעין משנת 2002.

אולי יעניין אותך גם…

גישור גירושין

גישור גירושין

לפי הנתונים סטטיסטיים אחד מכל שלושה זוגות נשואים מתגרש לצערנו…

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

The post גישור גירושין appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>
למי מתאים הליך גישור?https://ablawoffice.co.il/%d7%92%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8/%d7%9c%d7%9e%d7%99-%d7%9e%d7%aa%d7%90%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%9a-%d7%92%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8/ Mon, 05 Sep 2022 11:56:40 +0000 https://ablawoffice.co.il/?p=5546לפי הנתונים סטטיסטיים אחד מכל שלושה זוגות נשואים מתגרש לצערנו...

The post למי מתאים הליך גישור? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>

למי מתאים הליך גישור?

הליך גישור מתאים לבני זוג, שהשלימו עם רעיון הפרידה ומוכנים להתקדם לקראת המצב החדש. לשם כך נדרשים רצון אמיתי ליישוב הסכסוך בדרך מתקבלת על הדעת, תוך התחשבות הדדית בצרכיו של בן הזוג ורצונותיו, תום לב ובשלות לפרידה.

זוגות שהרצון להתגרש מקנן בהם מזה זמן רב הם הזוגות ה"בשלים" להתחיל בתהליך הגישור שיכול להיות מאוד קצר, עד שתי פגישות לעיתים.

לעומתם, ישנם זוגות שצד אחד בשל ונחוש להתגרש ולקדם את הליך הגירושין במהירות, ומנגד – הצד השני, שרק לאחרונה הבין שבן זוגו נחוש להתגרש ממנו, נמצא במקום אחר, בחששות ובפחדים משתקים מהלא נודע וחוסר הוודאות מה יקרה ביום שאחרי.

במצב שכזה צריך להבין שלזמן יש חשיבות מכרעת.

זמן מאפשר לתהליכים להתרחש בקצב שצריך להיות מותאם לשני הצדדים, ובפרט ובעיקר לצד שפחות בשל לתהליך, על מנת שניתן יהיה לקיים את הליך הגישור ולהגיע להסכמות.

הדבר מקבל משנה תוקף כאשר בני הזוג נפרדים על רקע של בגידה של צד אחד בשני, מאחר שכאשר מתגלית בגידה מצד אחד מבני הזוג החוויה לנבגד היא עלבון, תחושת חוסר אונים ואובדן של כל מה שהוא הכיר והאמין בו עד אותו אירוע.

כמו בתהליך של אובדן חבר או בן משפחה גם במשבר של גירושין יש תהליך של אבל על אובדן המוכר והידוע, לפי הפסיכיאטרית השוויצרית אליזבת קובלר-רוס, אשר פתחה את מודל "חמשת שלבי האבל" – הכחשה, כעס, התמקחות, דיכאון וקבלה.

ומהכלל אל הפרט בהקשר של פרידה עקב בגידה למשל –

שלב ההכחשה – אדם בהכחשה ימצא הסבר לכל תופעה, אף אם יעלו בו חשדות, כי ההכחשה מהווה מנגנון הגנה יעיל להתמודדות עם רגשות קשים כמו: כאב, פחד, עלבון כלפי בן הזוג הבוגד וכלפי הנבגד.

שלב הכעס הוא שלב מעורער ומעורר כעס על בן הזוג הבוגד, שלב שבו חווים שהכל קורס תחתינו. שלב זה יכול להוביל להתנהגויות לא נעימות, לאמירות קשות ולתוקפנות. לכן מומלץ לתת לו מקום, אך רצוי לצמצמו עד כמה שאפשר ולעבור מיד לשלב הבא.

שלב ההתמקחות – כשבן הזוג הנבגד מבין שהכעס אינו מקדם אותו. ההתמקחות היא השלב שבו הנבגד מאשים את עצמו, וחושב איך ניתן היה למנוע את המצב.

שלב הדיכאון – שלב שבו עולים בנבגד רגשות עצומים של עצב, של שקיעה בתוך עצמו ושל היעדר טעם בחיים. שלב שחשוב להיות ערניים לגבי מצבו הנפשי והרגשי של הנבגד.

שלב הקבלה – בשלב זה ישנה קבלה של המציאות והשלמה עם המצב. נוצרת הבנה שהבגידה כבר ארעה, וכי לא ניתן לשנות עובדה זו והחיים ממשיכים.

הווה אומר, כי כאשר יש קבלה של המציאות ובשלות אמיתית לפרידה מצד שני הצדדים בשילוב – מתן מקום להכלה, תמיכה, שיקוף של רגשות האחר, זמן לתהליכים להתרחש  כפי שהנני מאפשרת בחדר הגישור שלי – יש סיכוי גבוה לניהול הפרידה בדרך מכבדת בהליך גישור.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

© כל הזכויות שמורות לעו"ד איילת בדני. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של המחברת בכתב ומראש.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

ניתן לתאם לפגישת יעוץ ללא התחייבות – איילת בדני, עו"ד ומגשרת לענייני משפחה וירושה ומקרקעין משנת 2002, מוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך וגירושין בשיתוף פעולה.

אולי יעניין אותך גם…

גישור גירושין

גישור גירושין

לפי הנתונים סטטיסטיים אחד מכל שלושה זוגות נשואים מתגרש לצערנו…

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

The post למי מתאים הליך גישור? appeared first on משרד עו״ד - איילת בדני.

]]>