fbpx
בחרו עמוד

הסכם גירושין

 

תחומי עיסוק

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

לפי הנתונים הסטטיסטיים אחד מכל שלושה זוגות נשואים מתגרש לצערנו, כאשר הסיבה הראשונה לגירושין היא "כסף". הסיבה השנייה היא התערבות של בני המשפחה.

בני זוג שאינם מצליחים להגיע להסכמה עלולים להגיע לעימות חזיתי בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני – שאין בו כלל מנצחים.

במקום לצאת למלחמה, מומלץ לערוך הסכם גירושין, אשר יביא את בני הזוג לפתרון הוגן ומוסכם בכל הנושאים הנוגעים לפרידה, בפרט ובעיקר כאשר מגמת בתי המשפט ובתי הדין להביא את בני הזוג לפשרה.

עריכת הסכם הגירושין בטרם נקיטת הליכים משפטיים יחסוך לבני הזוג הרבה זמן, כסף והרבה עגמת נפש לשני בני הזוג, ויאפשר המשך הידברות ישירה בדרכי שלום בעתיד, בפרט ובעיקר כאשר בני הזוג הורים לילדים משותפים.

כמובן שגם במהלך ההליכים המשפטיים טוב שישכילו בני הזוג לעשות פסק זמן למלחמות ולהגיע להסכמות לגירושין.

במסגרת הסכמי הגירושין עומדים מספר נושאים מרכזיים כגון אחריות הורית, חלוקת הסדרי שהייה עם הילדים, מזונות ילדים, חלוקת רכוש, סוגיית הכתובה ותוספת כתובה, גט.

מובן, כי אם בני הזוג ערכו הסכם חיים משותפים או הסכם ממון טרם נישואיהם – חלוקת הרכוש הופכת להיות פשוטה יותר ומעוררת פחות מחלוקות.

חשוב לציין, שמדובר בהסכם שהוא לא רק בעל השלכות כלכליות, אלא גם קובע את המשך מתווה החיים של שני הצדדים למשך תקופת זמן ארוכה, לכן גם אם אין מחלוקת בין בני הזוג והם רוצים להסדיר את הסכמותיהם – חשוב להיעזר בעו"ד מומחה בתחום המשפחה, כדי שההסכם ישמש כפותר מחלוקות עתידיות בין הצדדים ויכיל בתוכו את כל הסוגיות העתידיות שבעת החתימה על ההסכם לא תמיד נראות לעין.

על מנת שהסכם הגירושין יהיה בעל תוקף משפטי מחייב יש לאשר אותו בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הדתי של בני הזוג באזור המגורים המשותף האחרון של בני הזוג.

חשוב לדעת, כי ישנה חשיבות רבה לשאלה איפה יאושר ההסכם, כי במקרה שבעתיד יתעוררו מחלוקות בין בני הזוג שלא ניתן יהיה ליישב אותם בגישור, בית המשפט או בית הדין בו אושר ההסכם – הוא זה אשר ידון בבקשה.

במקרה של פרידה בין בני זוג ידועים בציבור – הם לא זקוקים לאישור רשמי על פרידתם כגון גט פיטורין מבית הדין הרבני, אבל במקרה שנולדו להם ילדים משותפים והם צברו רכוש משותף – הסוגיות של אחריות הורית, חלוקת הסדרי שהייה, מזונות ילדים וחלוקת רכוש יעלו במועד פרידתם, והם יצטרכו להסדירם באמצעות הסכם פרידה.

למידע נוסף – ראו "הסכם חיים משותפים בין ידועים בציבור".

אולי יעניין אותך גם…

איך מתגרשים?

איך מתגרשים?

ביום 19.7.17 באה לעולם הלכת 919/15 שעיקרה קריאה שונה בדין העברי…

מידע משפטי

המידע המופיע באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כלשהם או הימנעות מהם. קריאת המידע באתר אינה מהווה תחליף לפניה לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי נדרש בטרם נקיטת בהליך כלשהו או נקיטת פעולה כלשהי או הימנעות מהם. כול המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד.

Share This
דילוג לתוכן